Dyskusja: A jednak INTEL
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.09.2002, 13:56   #16
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Re: Ja powiem tak......

[QUOTE]paput2000 napisa***322;(a)
[B]
Cytat:
Świerszcz napisa***322;(a)
...mój kolega także ma Athlona 1.6 Xp i nie narzeka. Komp złożyli mu w sklepie a sam nie będzie nic z nim eksperymentował (podkręcanie itp). Ja także nie zamierzam z nim nic "wyczyniać" a komp złożą mi w sklepie.
Wypada mi tylko wpaść do sklepu i zapytać kto tu kogo robi w konia.....

Czytając niekiedy wypowiedzi ludzi na http://www.benchmark.pl/, spotkałem się z wieloma, z których wynika iż sklepy i firmy komputerowe wolą sprzedawać zestawy oparte na procesorach Intela. Jak wynika z tych wypowiedzi AMD nie miał za bardzo szczęścia do bardzo dobrej platformy, natomiast Intel tak (sławny i bardzo stabilny 440BX, czy nowe układy Intela dedykowane pod specyfikę własnych procesorów). Tlatego wolą sprzedawać, stabilniejsze lub nie wymagające zaawansowanego konfigurowania zastawy na Intelu - aby im co chwila ktoś "dupy" nie zawracał że coś przestało chodzić.
Chodzi jeszcze o gwarancje... w przypadku intela, jego awaryjnosc procesorow jest egzekwowana w serwisie, w przypadku AMD nie jest tak dobrze, osobiscie mialem problem z ukruszonym athlonem ktore firma na gwarancji nie przyjela bo niby z winy uzytkownika (ukruszenie)
natomiast intel przyjal swoj produkt bez pytania i dalo sie wymienic na nowy,
co do wydajnosci juz wole kibicowac AMD, wszakze ta firma uczynila tyle ze ruszyl wyscig zbrojen pomiedzy AMD a Intelem i stanialy procesory, czekam jeszcze na dzialania VIA Cyrix III, Transemty i innych podobno sa jeszcze inne firmy malo znane na naszym rynku, a popularne w Azji

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online