Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.11.2005, 22:46   #3
JeDaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2005
JeDaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za odpowiedź. Już myślałem, że nikt nie bedzie mi w stanie pomóc. Nie wiedziałem, że w Remakeu istnieje taka możliwość... Postaram się może troszeczke lepiej zobrazować mój problem. Podzieliłem DVDFabem "Powró Króla" na 2DVD z zachowaniem menu na obydwu. Na obydwu, po wybraniu opcji ROZDZIAŁ (w WINDVD) pojawiała się lista wszystkich rozdziałów (czyli od 1 do 60). Na pierwszej płycie były tylko rozdziały od 1 do 28, więc w Remakeu ukryłem plansze odpowiadające za rozdziały 29+ oraz pousuwałem jakiekolwiek odnośniki do nich (mówię o menu). Więc tutaj nie było problemu (tylko dużo klikania ). Ale nadal miałem do wyboru wszystkie rozdziały w WINDVD. Więc za radą z forum, zmieniłem ilość rozdziałów za pomocą IfoEdita. Z 60 zrobiłem 28 i teraz po wybraniu opcji ROZDZIAŁ w WINDVD pokazuje mi się odpowiednia ilość rozdziałów na płycie (czyli 28, a nie jak wcześniej - 60).
Tak samo chcę zrobić z płytką 2. Ale niestety, po wszystkich czynnościach, zostałem że w menu filmu, mam do wyboru tylko rozdziały 29 i dalesze, a w WINDVD rozdziały od 1 do 32. Nie byłoby w tym nic złego, ale niestety po wybraniu z menu rozdziału 29 (w rzeczywistości jest to rozdział 1 na tej płycie), to WINDVD kieruje mnie właśnie do rozdziału 29 (czyli tak naprawdę do 57 rozdziału filmu). Czy da się ustawić tak, aby numeracja rozdziałów zaczynała się nie od 1 a właśnie od 29 (może jakieś zmiany za pomocą Ifoedita?)? Czy też najszybszym wyjściem będzie zmiana linków w Remakeu odnośnie właśnie menu rozdziałów (klikam 29, film idzie od 1, klikam 30 - film leci od 2, itd.)

Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłaem sprawę (a nie że bardziej namieszałem ). Niestety, teraz już nie za bardzo mogę go podzielić w Remaku, nie mam już źródła płyty w domku

Pozdrawiam
JD
JeDaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post