Dyskusja: 2 pytania
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.12.2005, 11:41   #5
PaTus
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2004
PaTus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zapoznałem sie z Twoimi artykułami, powiedziałbym Mocno rozjaśniły mi w głowie. Co do tematu napisów, który poruszyłem we wstępie,.. otóż same napisy jednak podwajają swoją wagę i nie mam na to wpływu, niestety nie da sie osiągnać identycznych wielkości napisów jak w oryginalnej kopii. Zaś sprawę parametryzacji napisów, w tym miejscu wg mnie najlepiej zrobić z poziomu scenarista, ograniczając liczbę scieżek napisów do ilości faktycznej jak w rzeczywistości powinno to wyglądać, następnie przyporządkować odpowiednie cześci napisów sobie. Z poziomu ifoedita wychodzi niezły bałagan jezeli napisów jest więcej niż jeden W i L, między innymi napisy tracą swoją liczbe porządkową.

Skorzystam z wątku i zadam dwa kolejne pytania,...
1. Czy istnieje szansa na usunięcie dodatkowych vts'ów, w tym sensie dodatkowych, że film wraz z menu znajduje się w vts_01, zaś od vts_02 do 08 umieszczone są reklamy i inne rzeczy które nie maja swojego przycisku w menu?
2.Po usunięciu zawartości video_ts.vob, w dvdshrinku to puste miejsce objawia sie jako "Unreferenced material", co to znaczy ale dla struktury dvd-video?

serdecznie pozdrawiam
PaTus jest offline   Odpowiedz cytując ten post