Witam.
Kolejny kroczek do przodu, ponieważ poraz pierwszy wstawiam w tym programie napisy. Nie zawiele co prawda, ale wystarczu umieć wstawić jeden.

W sumie żadna filozofia. Fade's też ładnie się wykonują, ale do rzeczy. Zmuszony jestem wstawić napis na napis (ten drugi jest na sztywno w ścieżce video). Więc wstawiłem, bardzo ładnie wygląda, również ten na sztywno ładnie wygląda. No teraz prostokącik pod moim napisem..., ale się naszukałem jak to zrobić, a było pod ręką - Text Area. W sumie proste. Tylko, że w momencie kiedy przełączyłem na Text Area to mój napis dostał drżączki.
I tu pytanie: czy Tv sobie z tą drżączką poradzi, bo tak na oko to jakiś się przeplot zrobił abo co ? Napiszę jeszcze, że prostokącik jest czarny (tło w końcu), a napisy standard - białe. Jeszcze jedno spostrzeżenie. Napisy mają założone fade's, ale po wygenerowaniu vobów, zamiast ładnie się rozświetlać to najpierw na ułamek sekundy jest ostre uderzenie napisu po czym od zera zostaje rozświetlony przez fade. Acha. To sie dzieje tylko przy FadeIn, przy Out jest ok. Apropo drżączki - na TV również to jest.
Pozdrawiam Scenaristomaniaków i całą resztę też.