Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.12.2005, 20:17   #5
Liar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2004
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i wiem co było nie tak - ech jak to cieszy.
Zacznę od tych "fadów". W momencie kiedy takowe wstawiamy do napisu to obowiązkowo musimy w zakładce "Colors" wyzerować wszystko. Od E2 do Bg.
Fady maja za zadanie sterować procentowym wyświetlaniem danego napisu i właśnie to robią. W momencie kiedy w zakł. Colors są ustawine parametry powyżej zera, to zanim zadziała fade dostajemy wizualnego "kopniaka napisowego", ot i cały problem.
Jeżeli chodzi o drżączkę (patrz wątek 1), to doszedłem skąd sie takowy efekt brał. Jak pisałem, musiałem nałożyć napis na napis zaszyty w filmie. Więc ustawiłem Bacground jako Text Area i otrzymałem ładny prostokąt zakrywający. Ale wydał mi sie on za duży w stosunku do napisu, więc zacząłem eksperymentalnie go zmniejszać (jest taka mozliwość). I napis się rozmył "drżączkowato". Reasumując można taki prostokąt zmniejszyć, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie.
Dzięki Ci 1stwasp za to, że choć nie do końca rozwiązałeś mój problem, to naprowadziłeś mnie pisząc: "...ten napis z fade in jest przesuniety w stosunku do tego napisu co jest na stałe...".

Pozdrawiam ciepło.
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post