Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.12.2005, 00:11   #5
JeDaj
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2005
JeDaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
- jeśli chodzi o samo przenumerowanie rozdziałów, by zaczynały się od 29 - nie da się;
tak przypuszczałem... no trudno ;]

Cytat:
Napisany przez Reetou
- można było by to zrobić poprzez wstawienie w Remaku na początku 28 pustych bloków (Insert block) i przyporządkowanie im programów (Insert program). W ten sposób utworzymy dodatkowych 28 rozdziałów na początku i właściwy film będzie od rozdziału 29. Trzeba jeszcze pominąć te 'pustaki' wstawiając Cell command LinkCN 29.
Już "pustakowe" wyszło z DVDFab. Więc pozostane rzy tym i nie będe więcej kombinował. W Remakeu usunąłem tylko wszystkie odnośniki w menu dotyczące rozdziałów 1-28, więc z poziomu menu nie da się żadnego włączyć. A jeśli chodzi o ilość w WinDVD... a co tam hehe kto wybierze nie ten rozdział co trzeba, dostanie film od 29 więc nie jest źle ;]

Cytat:
Napisany przez Reetou
Menu powinno funkcjonować, ale i szybszą, i pewniejszą metodą (z uwagi na możliwość pomyłki przy wstawianiu tylu bloków/programów) jest po prostu zmiana odnośników w menu do istniejących w tej chwili rozdziałów
Jakoś nie mam weny aby z tym się bawić i tak uzyskałem w gruncie rzeczy to, co chciałem (no prawie, ale nie można mieć wszystkiego ).

Dzięki wielkie za Twoje porady, napewno w przyszłości z nich skorzystam jeszcze nie raz.

pozdrawiam
JD
JeDaj jest offline   Odpowiedz cytując ten post