Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.12.2005, 23:15   #18
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
a moim zdaniem ona sobie zasluzyla na specjalne traktowanie, po pierwsze: sprawiala radosc wielu ludziom wygrywajac, po drugie: pokazala jakim jest czlowiekiem gdy oddala swoj jedyny zloty medal olimpijski na licytacje dla chorych na raka dzieci i w koncu po trzecie, najwazniejsze: stracila w tym wypadku brata i nawet jak by na jej miejscu byl ktos inny to bylo by sytuacja lagodzaca wyrok. a poza tym mysle, ze w takiej sytuacji dla kazdego najwieksza kara bylo by stracenie z wlasnej winy kogos kogo sie kocha i nikt mi nie wmowi, ze mysli inaczej.
dalsze wypowiadanie sie na ten temat uwazam za bezsensowne.
dla mnie ona jest w tym momencie jednym z najwiekszych zyjacych polakow, a zaden ze sportowcow to juz jej na pewno do piet nie dorasta.
dziekuje. pozdrawiam.
Witam !
W większości się z Tobą zgadzam. Może jedynie nie do końca z ostatnimi zdaniami - co prawda należy do najlepszych sportowców polskich ostatnich lat, ale jest jeszcze conajmniej kilkunastu także dobrych i z wynikami.

Uważam, że Otylia poniosła już karę - straciła brata, a do tego przez wielu potraktowana była bardzo źle. I jestem zdecydowanym przeciwnikiem - jak niektórzy - aby szła do więzienia - i to nie tylko dlatego że jest sławna i jej się należą przywileje. To przecież był wypadek - tragiczny wypadek - może i popełniła błąd jako kierowca - ale któż ich nie popełnia ? Może i wyrok jej się należy - jak każdemu w takiej sytuacji - ale na pewno łagodny i oczywiście w zawieszeniu.
A miejsca w więzieniach powinny być dla tych, którzy naprawdę na to zasłużyli - chociażby kierowców, jeżdzących po pijanemu i zabijających ludzi itd.

I może się to wydać dziwne niektórym - ale ja mimo wszystko liczę, że Otylia wróci do sportu - i kiedy zdobędzie złoty medal w Pekinie - zadedykuje go bratu - który przez jej błąd stracił życie. Liczę na to, że pokaże, że po takiej tragedii można się podnieść i wrócić do życia. I my wszyscy jej w tym pomożemy. Tak jak każdemu człowiekowi należy pomóc - a tak zasłużonemu tymbardziej.

Jesteśmy z Tobą Otylio !!!

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post