Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.12.2005, 01:46   #8
Liar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2004
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Korzystając z cierpliwości kochanych moderatorów, podepnę jeszcze jedno pytanie, nie chcąc zakładać kolejnego wątku.
Materiał jest taki (pomijam drobiazgi typu Title Menu, czołówka na First Play itp.) Mamy 98 min materiału Video w jednym pliku. Ma być jeden VTS dla tego pliku (choć niekoniecznie). Ma 19 rozdziałów. Z Title skaczę do Root Menu w którym zmieściłem 7 skoków, a resztę w dwóch "podmenu" i jest ok. Teraz czas na pytanie. Jak zrobić, aby mozna było za pomocą przycisku na pilocie "Root Menu" wrcać tam skąd się wyszło. Czyli np. skaczę do rozdziału 16-ego z trzeciego podmenu. Oglądam, oglądam...., ale po nacisnieciu na pilocie klawisza wróće do Root, a chciałbym do tego z którego był skok. Założenie jest takie, że z którego Menu skaczę to do tego ma być powrót po naciśnięciu przycisku na pilocie. Kurcze powoli sam sie gubię w tym co piszę, ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie . Wiadomo, że w jednym VTS może być tylko jedno menu danego typu, Root, Subpicture, Audio itd. Zatem jak oszukać nawigację. Najprostszy sposób to podzielić Video + Audio na klocki po czym umieścic je w osobnych VTS, ale jakos tak wydaje mi się to mało eleganckie.
No dobra oszustwo ma wyglądać tak. W jednym VTS mają znależć sie 3 pseudo RootMenu. Czy mozna to uzyskać, oszukać, wykiwać system.

Pozdrawiam...
Jeżeli za bardzo namotałem, to proszę zwrócić uwagę na godzinę, na fakt, że to weekend, drinki itd.
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post