Cytat:
|
Napisany przez @ndy
Co do Thunderbirda to wszystkie opcje, listy trzyma w folderze z profilem. Dlatego bardzo łatwo jest zrobić kopie zapasową( przekopiować katalog z profilem ). I później np. po reinstalce systemu przywrócenie Thundera do poprzednich ustawień to sprawa 1-2 minutek
Co do samego ThunderBirda to wcale nie jest on pusty po zainstalowaniu. Jeżeli chcesz go jednak wzbogacić w pewne opcje odsyłam do tej strony
A jeżeli chodzi o daty wysłania i odebrania to ThunderBird je wyświetla:
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz. Jeżeli w TheBat otworzymy emaila i będzie w nim wstawiony obrazek ze stronki www to się on nie wyświetli. Miałem tak instalując wersje 3.
ThunderBird natomiast go wyświetli.
Życze owocnych testów w/w programów.
Pozdrawiam
|
Dzięki za dodatkowe informacje.
Jeśli chodzi o Thunderbirda, to jedna rzecz mi się nie spodobała - brak kompatybilności różnych wersji. Ściągnąłem najnowszą, plus kilka rozszerzeń, które chciałem sprawdzić, no i zaraz się okazało, że góra połowę z nich mogę rzeczywiście zainstalować. Reszta wymaga innej wersji. A zależało mi zwłaszcza na normalnym (dla mnie) wyświetlaniu po boku listy kontaktów.
Co do godziny wysłania i odebrania, to akurat nie widzę tego na załączonym przez ciebie screnie. Tam jest tylko jeden czas, a mi chodzi o dwa. Niby taki drobiazg, ale mi akurat to jest czasami potrzebne.
Stronę sprawdzę. Byłem już na jakiejś poświęconej tylko Thunderbirdowi, ale może na tej będzie coś więcej.
Natomiast co do Bata, to jest tam jedna rzecz, która jak dla mnie w dużym stopniu przemawia za tym programem - odbieranie poczty. Właśnie takie informacje zawsze mnie interesują, jak ilość ściąganych listów, ich wielkość, prędkość itp. Rozwiązane zostało to tam naprawdę rewelacyjnie i jest to duży plus dla tego programu. Kto wie, czy nie przeważający..