Witam !
Zastanawiałem się czy założyć ten temat - jeśli takie coś już było - to przepraszam, że nie znalazłem (a szukałem !). A po drugie - na pewno niektórzy uznają mnie za naiwnego. Być może też niektórym przytrafiło się to już wiele razy - a tylko mi dopiero pierwszy raz.
Ale mimo wszystko postanowiłem napisać - może kogoś ostrzegę - nie każdy ma antywirusa itd.
Otóż dziś odezwał mi się nieznajomy na GG - ja na to zadałem pytanko - z kim mam przyjemność. Na to dostałem taką odpowiedź:
9563345 (22:07)
mam na imie Karolina,znalazlam cie na fotka.pl
jestes za***isty, chce cie poznac!
moja fotka jest tutaj
Tu był link
Trochę mnie to zdziwiło - bo żadnego zdjęcia nigdy nie zamieszczałem w tym serwisie (a nawet nie mam tam konta) - ale jak naiwny - kliknąłem w ten link - otwiera się strona .... i wylatuje mi info, że to jakiś trojan :
TROJAN. Exploit.Html.Mht. Kazałem go skasować - a tu po chwili znów inny - TROJAN Downloader.cws.Gen.11651.MX. Po tym jak go skasowałem zamknąłem okno.
Mam nadzieję, że ten post będzie ostrzeżeniem dla innych, aby uważać nie tylko na podejrzane załączniki i mail'e, ale też linki do niewiadomego pochodzenia stron.
Pozdrawiam
ro29
//usunąłem link z virem, mam nadzieję, że się nie obrazisz
- dop.Berion