Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2005, 01:42   #4
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
o_O to jeszcze to produkuja? kiedys mialem cleansweepa pod win95 ale pod win98 nie dzialal wiec go wywalilem. najlepszym cleansweepem jest dbajacy o czystosc uzytkownik.
a tak na powaznie to jesli jest to czesc systemworksa to chyba nie da sie tego latwo rodzielic. Modyfikacja programu instalacyjnego zapewne nie jest latwa (celowo). Co prawda mozesz probowac wyciagnac cleansweepa juz po zainstalowaniu systemworks, ale szanse ze sie uda sa nikle, poniewaz:
- na pewno bedzie wymagac bibliotek dll systemworksa (to akurat najmniejszy problem mozesz je tez przegrac)
- byc moze bedzie wymagac komponentow ktore instaluja sie z systemworks (a to juz problem bo recznie ich instalowac raczej nie bedziesz)
- bedzie wymagal wpisow w rejestrze (typowe zabezpieczenie komercyjnych programow)
- bedzie wymagal wpisow w rejestrze ktore sa niezbedne do dzialania programu (w najprostszym przypadku wpis uruchomienia podczas startu systemu)

tak wiec szanse widze niewielkie. ale oczywiscie to zalezy od samego systemworksa (jak to dziala i jakie ma zabezpieczenia). ja tego nie mam to ciezko stwierdzic.

btw nie wiem co teraz robi cleansweep ale wyprobuj freewarowy programik Total Uninstall. Robi mniej wiecej to co robil moj cleansweep pod win95 (monitoruje zmiany podczas instalowania programow i pozwala wywalic je potem razem z wszystkimi pozostalosciami i modyfikacjami systemu). Jest darmowy skuteczny i zajmuje kilkaset kilo.
sobrus jest offline