Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2005, 23:55   #4
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robroy2
Hmm... nie wiem, nagrywałem na róznych nośnikach (Verbatim, TDK, Platinum).
Czy może mieć to jakiś związek z szybkością nagrywania? Zauważyłem (paląc nastepna płytę Clonem) nastwiając szybkość x8 że do 13% program pokazywał mi szybkość nagrywania 4,14, od 13% do 56% szybkość 6,22, potem lekko przyspieszył do 6,42 aż w końcu pokazał szybkość 8,23 i znów zwolnił do 6,36? To chyba nie jest normalne Czy ktoś może wie w czym tkwi problem Jak temu zapobiec i nagrywać z jednakową szybkością??
Taka jest strategia zapisu nagrywarki. Prędkość, jaką mają nagrywarki, czy też indeks widoczny na nośnikach np. x48 lub x52 to prędkość MAKSYMALNA, którą nagrywarka osiąga pod koniec procesu nagrywania. W zależności od strategii zapisu prędkośc ta rośnie ciągle w miarę postępowania nagrywania (strategia CAV - Constant Angular Velocity lub P-CAV - Partial Constant Angular Velocity ), wzrasta strefami, co ma prawdopodobnie miejsce w Twoim przypadku (Z-CLV - Zone Constant Linear Velocity) lub jest stała, czyli strategia CLV - Constant Linear Velocity.

Więcej o strategiach zapisu można znaleźć w naszym artykule: CLV, CAV, Z-CLV, P-CAV

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline