dosc szerokiej gamy (mam ok. 600 plyt) - od Requiem For a Dream, przez jazz'ik dale przez Porcupine Tree, King Crimson, na metalu konczac
dodam ze jestem muzykiem (skrzypce i git. elektryczne (zwykla i basowa)) wiec bardziej cieszy mnie co kto i jak gra niz czy dobrze przenioso sie pasmo 14-16.5 kHz - ale plyte nagrana 1x od tej nagranej 8x a potem (o zgrozo 24x!) odroznie wiec calkiem jeszce nie ogluchlem
za to ludzie ktorzy wydaja majatek na 'kabelki' (wiem ze jest minimum przyzwoitosci - glosnik za 1500 a kabel za 1.5?...) mnie przerazaja i w takim znaczeniu audiofilem nie jestem
jednak tak bardzo jak rozumiem teorie nagryania i przegrywania plyt - odczyt LG32x a Plextorem czy TEACiem (w trybie secure, disable cache, C2 errors reporting) daje taki sam zbior wynikowy - jesli uwazasz ze jest inaczej obrazasz tworce EAC'a - mozna sie ew. spierac ktora nagrywarka NAGRA to lepiej - bo ze wzgledu na dosc liberalne podejscie do korekcji bledow na plytach audio nawet subtelna roznica w sposobie nagrywania daje nam w odczycie inne wyniki (co wydatnie zmienia brzmienie calego pasma - naturalnie efekty sa mniej widoczne w przypadku drogich plyt z dobrym, kontrastowym barwnikiem)
i na koniec dodam ze w celu prowadzena takich dyskusji rzeczywiscie przydalo by sie forum 'CDR Audio only' - moze nikt tam nikogo nie przekona do swoich racji ale wiedze na pewno zdobedzie