Cytat:
|
Napisany przez M@X
A dystrybutor pieknie uderzyl w zapalonych kolekcjonerow pirackich kopii - Epizod I i II mialy plyte pelna odatkow, natomiast epizod III zostal juz tej plyty pozbawiony - dla prawdziwego fanatyka Star Wars fakt ten cisnie na usta slowo "zgroza" i wowczas z pewnoscia duzo powazniej zastanowi sie on nad zakupem wersji DVD. Zakldajac ze poprzednie czesci w jego kolekcji to rowniez "piraty" powaznie rozwazy zakup "nowej trylogii" na DVD - ot, bardzo zdrowy marketing!
|
Ja akurat ojcu na urodziny kupiłem SW III. Powiem jedno - po otwarciu pudełka (jeszcze nawet przed włożeniem płyty do napędu) stwierdziłem, że to, co widzę, jest żałosne.. Cholera, to piratu już są lepiej wizualnie wydane niż to... Pudełeczko z przeciętną okładką, dwie płyty w środku i nic - nic więcej. Ja rozumiem, że DVD to głównie film, a opakowanie ma tylko trzymać płyty w środku, ale przyjemnie się jednak robi otwierając ładnie wydane opakowanie, gdzie widać, że producentowi/dystrybutorowi chciało się włożyć w to trochę pracy, żeby efekt był odpowiedni.. A tutaj... A jeszcze akurat kilka dni wcześniej dostałem film MU SA (chiński bądź koreański - przy okazji polecam, bo doskonały) - pięknie wydany, w rozkładanym, połyskującym pudełku, z podłacanymi napisami itp. No aż przyjemnie coś takiego wziąć do ręki. A te gwiezdne wojny, szkoda gadać...
O dodatkach nie będę się rozpisywać, bo jak dla mnie to po prostu ich nie ma. Kilka tralierów i demo gry raczej nie zasługują na szczególną uwagę. Dobrze, że chociaż film jest w dobrej kopii (naprawdę dobrej), to na resztę mogę - choć niechętnie - przymknąć oko.