Dyskusja: Wojsko
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2005, 09:42   #31
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kristoferros
Pokazałem dyplom i po studiach, podobnie jak nimala, przenieśli mnie do rezerwy i usłyszałem: "No, to teraz ma pan z nami spokój, a my z panem"

Możliwe, że będzie tak przez kilka lat - brak kasy w wojsku oraz wyż demograficzny.

Uważam, że wojsko tylko zawodowe, ew. można zwiększyć ilość godzin PO i tyle.
nie będzie. Wojsko poza dresami potrzebuje ludzi myślących na czas wojny i ci się będą szkolili, a więc przede wszystkim ci z dyplomami, bo cazsy w armi w ktorym wystaczyło nauczyc się strzelać minęły bezpowrotnie. Na armię zawodową do Polski jeszcze nie stać, ale na armię kontraktową to pewnie tak i taki "trend" widać ( kontraktowy szeregowy ). Armia potrzebuje informatyków i ludzi potrafiących obsługiwać sprzęt strerowany mikroprocesorami - tak więc większość bywalców forum ma sznse dostać "kamasze". Armią nie należy gardzić , jak to ktoś napisał, co wcale nie znaczy że każdy musi kochać tak zorganizowaną formacje. Problem z poborem pewnie od dawna można było rozwiązac, tylko jakoś kolejnym ekipom wygodniej jest po staremu - wysłac wezwanie i po kłopocie.
PS> SID takich ludzi ja ty armia potrzebuje, dobrze wykszałcony, bezkompromisowy i pryncypialny. Przyślij na forum zaproszenie na przysięgę

Ostatnio zmieniany przez bgn : 12.12.2005 o godz. 09:44
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online