Cytat:
|
Napisany przez mensir67pl
Bardzo zle ze POLSKI zrobiono w AC3/2 -okaleczono film ale jak - zwykle kasa kasa .....
szybko tanio i zeby zysk byl jak najwiekszy
osbiscie pozostaje przy TXT i ver ANG
|
Największym dylematem, jaki miałem decydując się na zakup, było to, czy kupić film ze względu na dubbing. Ale nie chodzi o to, że mi na dubbingu zależało, tylko właśnie to, że nie było lektora, było poważnym przesłaniem za tym, żeby to sobie darować. Bo nie ukrywajmy, dubbing - nawet dobrze zrobiony - przeboleć jeszcze można w przypadku kreskówek, czy filmów dla małych dzieci. Ale w Gwiezdnych Wojnach?? Wrzuciłem na chwilę, żeby sprawdzić i nawet nie brzmiał tragicznie, nie zmienia to jednak faktu, że i tak nigdy z nim filmu nie obejrzę...
Podobnie do dzisiaj nie jestem w stanie zrozumieć, jak można było wydać w Polsce Ostry Dyżur na DVD bez lektora? Są tylko napisy i żadnej innej możliwości.. Chciałem to kupić już dawno mamie, bo bardzo lubi ten serial, ale najczęściej ogląda go w kuchni, gotując obiad, czy robiąc tysiące innych rzeczy i praktycznie nie patrzy na ekran. A angielskiego nie zna na tyle, żeby rozumieć ze słuchu.. Wyszło już pięć serii i kupiłbym wszystkie, ale ze względu na brak lektora (który w telewizji był i to wyjątkowo dobrze dobrany) nie kupiłem i nie kupię żadnej..