Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2005, 17:48   #10
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Maciej - a miałeś do czynienia z jakimiś słuchawkami Kossa? (najlepiej modelem scm55 albo coś koło tego) Widzę, że dość dobrze znasz się na dźwięku i potrafisz go.. "słyszeć", a interesują mnie słuchawki zbliżone jeśli chodzi o charakterystykę dźwięku właśnie do Kossa. Ten model ma bardzo specificzny dźwięk, ale taki właśnie najbardziej mi odpowiada. Mógłbyś coś polecić z doświadczenia?
Z doswiadczenia to prawie na codzien uzytkuje Koss Porta Pro, a w sklepie przy zakupie porownywalem je ze Sporta Pro. Oczywiscie dzwiek Porta pro byl zdecydowanie lepszy, wiec te sluchawki wybralem. Innych modeli sluchawek do urzadzen przenosnych niz MX300, MX550, Porta Pro, nie mialem okazji ma dluzsza mete sluchac.

Fakt, Koss a Sennheiser to zupelnie inna bajka (choc w ThePlug podobno przesadzili wiadomo z czym...).

@Smartek: moj iRiver nie posiada SRS WOW, nie mialem okazji tez slyszec tego efektu nigdzie indziej. Generalnie wydaje mi sie, ze jesli sprzet jest dobry, i dobre sa sluchawki, to po co wlaczac takie bajery. No ale nie slyszalem, wiec nie wiem co byc moze trace.

Subwooferki? Fajne okreslenie Wiekszosc osob, ktore uda mi sie namowic na wyprobowanie MX300 z moim iRiverem mowi podobnie. Tylko, ze z Sennheiserami uzywam podbicia niskich tonow na 4-6 poziomie, poczawszy od 50Hz, natomiast gdy slucham Kossow, taki numer nie przeszedlby. Nie daloby sie sluchac. Porta Pro wymagaja ustawienia dzwieku na "normal" (zadnych podbic czegokolwiek), takiego maja "kopa"
(60 Ohm robi swoje)