Właśnie przystąpiłem do nagrywania tych płyt dzisiaj i nic z tego nie wyjdzie chyba. Sprawdziłem kilka płyt i ciągle to samo. Qscan pokazuje że dysk jest nie rekomendowany do zapisu a błędy TE wychodzą grubo ponad 40 i zawsze w tym samym miejscu mniej więcej. Poza tym jak przystępuje do nagrywania wyskakuje mi błąd zapisu po kilkudziesięciu sekundach i zwis kompletny kompa. Wiem, że te omegi to badziew jakich mało (choć niektórzy co ciekawe sie nie skarżą) ale żeby żadnej mój benq 1640 nie tknął to nienajlepiej świadczy też o napędzie - podobno miał palić wszystko. Podejrzewam, że to nie jest wina biosu, bo jest w miare nowy a płyty te są już od dawna.
Stąd nie wiem do końca ile jest winy w samych płytach a ile w nagrywarce. Ten sam obraz został wypalony chwile wcześniej na verbatim bez problemów... Dla mnie płyty będa raczej bezużyteczne. Ale czy po tej próbie zapisu dadzą się zapisać na innej nagrywarce? dysk jest pusty, choć jakieś pare plików widziałem, że próbowało się zapisać. A może coś z ustawieniami?
W każdym bądź razie stanowczo odradzam.
|