Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.12.2005, 21:09   #48
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Nie rozumiemy się

Mnie nie interesuje, czy mogliby, czy nie. To jest ich prywatna sprawa. To oni zdecydowali się na taki, a nie inny biznes. Mało mnie obchodzi, czy za rok pan Duszyński będzie jeździł mercedesem, czy daewoo.

Niech tylko nie wykonują dziwnych ruchów, niech nie płaczą publicznie jakie to piractwo jest i jak im się przez to źle wiedzie. Niech się przerzucą na produkcję płyt chodnikowych - podejrzewam, że piractwo jest w tym sektorze znikome.

A na 100% zamknięcie serwisów z napisami nic w sytuacji dystrybutorów nie zmieni.
Widzisz, nie chcę tu negować twojego punktu widzenia, bo sam święty nie jestem (czytaj, że oprócz oryginałów znajdzie się i u mnie trochę piratów), ale dystrybutorzy mogliby powiedzieć to samo - nie obchodzi nas, że was na to nie stać. Nie możecie sobie pozwolić na oryginalny film, nie kupujcie go wcale. To nie jest rzecz niezbędna do życia i odłóżcie ją do momentu, kiedy będziecie sobie mogli na to pozwolić.

I niestety - takiemu rozumowaniu trudno zarzucić jakiś błąd..

Tyle tylko, że prawo, które dodatkowo stałoby tutaj po ich stronie w Polsce praktycznie nie istnieje odbierając im tym samym bardzo ważny argument. I chyba tylko dlatego muszą się jednak z nami (kupującymi liczyć). Sam nie wiem, czy to dobrze czy źle. Bo może jednak większa sprzedaż (która gdyby nie piractwo niewątpliwie miałaby miejsce) obniżyłaby te ceny do jakiegoś akceptowalnego poziomu..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post