Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2005, 17:52   #16
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Miło słyszeć o takim zwyczaju - roku temu nie było mnie jeszcze wśród Was - więc dla mnie to pierwsza okazja aby ew. uczestniczyć w takim spotkaniu.

Co do godziny - to jest ...problem - i chyba nie tylko dla mnie. Z oczywistych względów wcześniej niż około 23.00 nie powinno się to odbyć - a z drugiej zaś strony niektórzy wybiorą się być może na tradycyjną Pasterkę o północy .....
Za późno też nie może być - bo mimo iź święta - to części może się oberwać za długie siedzenie przed kompem.
Więc naprawdę trudno orzec, która godzina była by najlepsza. Jeśli ja mógłbym coś zaproponować to ... aby zmienić datę spotkania i najlepiej aby odbyło się ono wieczorem dzień - dwa przed wigilią. Wtedy frekwencja ma szansę być większa - nikt nie będzie uciekał od stołu czy też przesiadywał za długo przed kompem - narażajac się na uwagi itp. - albo też nie będzie musiał rezygnować z pójścia na Pasterkę . Wiem, że to zmieniło by tradycję - ale z moje strony wydaje się to dość racjonalnym rozwiązaniem. Chyba najlepiej, aby odbyło się to np. w czwartek 22 wieczorem - bo w piątek wielu będzie chciało wcześniej się położyć - choć piątek też może być.

Aczkolwiek zdaję sobie sprawę z tego, że wigilia to wigilia - a także tradycja ma swoje prawa.

A jeśli jednak odbyło by się to tak jak "szefostwo" proponuje i jest to w zwyczaju 24 - to dla mnie najlepsza godzina to około 11.00 - 12.00 - na Paterkę niestety się raczej nie wybieram. A zbyt późno to też niedobrze - akurat następnego dnia mam uroczystość rodzinnną i chcę się w miarę wyspać.

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online