Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.12.2005, 23:27   #13
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZbigNieff
Sprawdzilem na swoim zasilaczu... TO SAMO!!

Sciaglem wentylator i procesor - sprawdzilem! LIPA!!

Nie probowalem 4 i 20 PIN na raz... a tak mozna?

Pozdro...
sprobuj jeszcze inne pamieci
odepnij napedy..
na pewno dobrze popodlaczales te kabelki POWER, HDD itd.? (nie pamietam nazw)
pozdro

-edit-
ja mam gorszy problem - dostalem od znajomych kompa, ktory sie resetuje kiedy chce.. nie wiadomo dlaczego..
i tak - wyczyscilem wszystko ad-aware'm, kaspersky'im, zostawilem na noc defragmentacje HDD i wszystko chodzilo..
odwiozlem..
okazalo sie, ze sie ciagle resetuje.. ok.. wzialem dzisiaj i robilem format.. pod koniec formatu wyskakiwal BlueScreen za kazdym razem..
wsadzilem HDD do swojego PieCa - u mnie przeszlo, wiec HDDek wykluczony.. przelozylem spowrotem dysk i wlozylem moja stara zasilke 350W - ok, przeszlo.. juz zadowolony koncze instalowac soft na xp'ku (winamp, winrar i te podstawowe) i zaczalem instalowac Adobe Reader'a i jednoczesnie Kaspersky skanowal dysk... i reset!

Pozniej probowalem uruchomic duzo procesow by kompa obciazyc jednak... nie udalo sie.. - sprobowalem uzyc Prime95, jednak po kilku sekundach Torture Test'a wywalal error'a
mysle sobie - moze pamiatki walniete, wsadzilem swoje 512 DDR - wciaz prime nie dziala..
pozniej przy tamtym pierwszym zasilaczu nie pokazywal nawet w ogole BIOSu, wiec zostawilem im moj.. (tamten byl nowy! tyle ze 350W noname).., ale wciaz problem z zawieszaniem..
odlaczylem napedy, zonglowalem zasilaczami, zapuscilem 3dmarka 2k5, ktory przeszedl caly (z 1-2 FPS oczywiscie.. ), a problem (najprawdopodobniej) wciaz zostal, bo nic sie nie zmienilo odkad mialem poprzedni reset..
juz zglupialem..
wiatraka zdejmowal nie bede.., choc nie wiem czy sens jest bo proc ma okolo 57*C, a mobo <50*C, wiec nie chce mi sie bawic..
i tak juz caly dzien spedzilem na przepinaniu sprzetu komputerowego i.. mam dosyc!
Dobrze, ze mam nowa palarke DVD.. jedyna pozytywna rzecz dzisiejszego dnia!
pozdro

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 15.12.2005 o godz. 23:37
Smartek jest offline