Cytat:
|
Napisany przez frog
yyy to z tego by wynikalo ze ten STAN WSTRZYMANIA bylby fajnie oszczedny ale jesli piszesz Maciej ze dyski sie wylaczaja to w przypadku sciagania p2p np z DC gdzie dysk prawda musi pracowac nobo zapis jest jakis robiony to bede mogl w takim stanie wstrzymania sciagac ? czy niet? Czy przy sciagani poprostu pozostaje mi manualnie wylaczyc monitor i to bedzie MOJ TRYB OSZCZEDNY bo wiecej sie nie da nic zrobic...
no mam w miare nowego AMD Semprona wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemow.
A i tak P.S. maly moze wiecie jak wylaczyc info o malym miejscu na dysku w XP bo mnie tu juz draznic zaczyna 
|
Jeśl chodzi o wyłącznie monitora to można ustawić żeby monitor wyłączał się (właściwie to przechodził w tryb stend-by) sam po x-minutach jesli nie ruszamy myszką ani nie wciskamy klawiatury (wchodzisz do ustawień wygaszacza ekranu, potem opcja zasilanie monitora i ustawiasz po ilu minutach ma się wyłączyć).
Jeśli zostawiasz włączonego kompa na noc to warto też powyłączać inne zbędne programy (procesy). Odciąży to nie tylko pamięć ale przedewszystkim procesor, a wiadomo - mniejsze obciążenie => procesor się mniej grzeje => wiatraki chodzą wolniej => większa cisza
pzdr.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________