Znowu Scenarist - pogłębianie wiedzy
Napotkałem ostatnio taki problem. Do jednego VTS mającego własne RootMenu zapakowałem 3 klipy i bardzo się zdziwiłem (pewnie niepotrzebnie) gdy program odmówił mi przyjęcia jednego klipu informując, że Audio AC3 ma bitrate 384 (pozostałe 256). Jako człowiek wyrozumiały pogodziłem się w miarę szybko z fanaberią Scenarista i grzecznie przekodowałem Audio do 256, aby wszytkie były takie same. Okey - zgadzam sie, że muszą być identyczne dźwięki w obrębie jednego VTSa. Przechodzę do pytań.
W jaki sposób jest taka sytuacja rozwiązywana w praktyce, bo rozumiem, że może być np. 5 ścieżek audio w różnych językach, ale o tych samych parametrach, ale istnieje np. ścieżka DTS, która jest zupełnie inna.
Innymi słowy w jaki sposób mogłem rozwiązać problem bez zmiany bitrate dla tego Audio. RottMenu danego VTSa (skoki) nie pozwala "się zlinkować" do innego VTS. Tak właśnie próbowałem idąc na skróty. Jak pisałem wcześniej - problem rozwiązałem, ale to mi nie wystarcza, ponieważ musi być inne rozwiązanie.
Jak już pewnie zauważyliście Scenarista "pokonuję" małymi krokami, tzn. kiedy chcę zrobić coś nowego (dla wielu oczywistego) to po prostu pytam - jak ?
I choć wiem juz niemało to i tak oceniam sie na jakieś 10%, no może 20% jeśli chodzi o mozliwości programu.
Pozdrawiam baaaaardzo świątecznie.
|