Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.12.2005, 19:07   #1
soulraver
Bywalec

Data rejestracji: 10.07.2004
soulraver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
FLASHOWANIE GIGABYTE z chipsetem 845 intela - problem

Witam!

Napisałem to w rubryce o flashowaniu, ponieważ chciałem zapytać szanownych kolegów co może być przyczyną takiego problemu jak ten, który opisuję niżej. Otóż dzisiaj mój wszech-wiedzący kolega sflashował w swoim komputerze bios za pomocą programu przeznaczonego do tego celu, który działa pod XP'ekiem, kolega ma swoją teorię na ten temat ale pytałem czy pozamykał wszystkie aplikacje typu anty wirus i temu podobne... otóż nie uczynił tego... program po ściągnięciu i uaktualnieniu biosu oczywiście wyświetlił komunikat, że bios został uaktualniony bez jakich kolwiek problemów i należy wykonać restart. Otóż po restarcie ani rusz z tym sprzętem, zero jakiego kolwiek odzewu ze strony komputera, zasilacz działa ale niestety żadnego dźwięku z pc speaker'a informującego o jakiejkolwiek usterce. Podejrzewam, że wyżej opisany problem nie zamknięcia aplikacji takich jak anty wirus czy programy działające w tle mogły spowodować takie zachowanie się urządzenia podczas flashowania biosu. Druga opcja jaka nasuwa mi się na myśl to niewłaściwy dobór biosu, chodzi mi dokładnie o płytę GIGABYTE z chipsetem 845 intela o ile się nie mylę (świeży komp). Rozpisałem się troszke ale mam pytanie, ponieważ ta płyta nie posiada dual-biosu, bios jest z pod znaku AWARD także mam pytanie czy można go jakoś przywrócić do życia czy są jakieś sposoby?? z góry dziękuje za wszelką pomoc w tej sprawie!
soulraver jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online