Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Za stwierdzenia, ze PRL nie byl taki tragiczny jak prawia obecnie (zanzaczajac, ze opieram sie relacji rodziny) - jestem komuchem czerwonym a mam ledwo 15 lat 
[ i inne androny pomijam bo szkoda cytowac]
|
Zycze Ci z calego serca naprawde, bardzo bardzo mocno... zabys tak na tydzien przeniosl sie do czasow PRL tak wczesne lata 80-te.
(mam nadzeje ze moze gwiazdka przyniesie Ci chociaz odrobine PRLu na swieta, obys chociaz na chwile zaznal ten wspanialy stan bytu)
Jesli masz 15 lat, to zycze Ci tego "miodu" z PRLu jeszcze bardzej, napewno dla Ciebie bylyby to wspaniale czasy, wyjatkowe czasy, prawie takie jak prawil Ci o nich Twoj dziadek, stojacy w ogonku 4 kilometrowym po papier toaletowy.
p.s. zycze Ci z okazji zblizajacych sie Swiat, abys mogl dostac prawdziwa PRLowska paczke pod choinke, a w paczce 1 pomarancz, jedna mandarynka, wyrob czekoladopodobny (tabliczka Goplany z 1983 roku), 7 cukierkow typu krowka i michalki (3 gatunek - papierek byl sklejony z masa), dwie pary skarpetek (35 % bawelny, reszta material sztuczny we wzory geometryczne o barwie srako-brazowej), buty sportowe typu "junior-walbrzych" albo kozaki mlodziezowe typu "Relax", jedna kaseta magnetofonowa typu "stilon-gorzow", plyta winylowa gatunek 2, tytul "Echa ojczyzny" w wykonaniu symfonicznej orkiestry wojskowej "Kolobrzeg 1982", zapakowane to w opkaowanie zastepcze (papier z drukarni piepierosow "popularne") i mama ze lazami w oczach ze to wszystko zdobyla dla Ciebie, metoda wyrzeczen, kartek, znajomosci w sklepach i dziadkowi-emerytowi ktory wystal po te super towary w kolejkach trwajacych 2-3 dni.