9700 to mozna zrobic...ale z 9500
9550 najlepiej kreci np ati tray tool bo w przypadku awarii dajesz na serwis i jest git
oczywiscie jest to malo prawdopodobne
Pole Wartość
Częstotliwość taktowania układu graficznego 400 MHz (oryginalny: 250 MHz, overclock: 60%)
Pole Wartość
Rzeczywista częstotliwość taktowania 250 MHz (DDR) (oryginalny: 200 MHz, overclock: 25%)
gralem chwile temu w nfs mw z tymi ustawieniami - pamieci sa zimne a radiator na rdzeniu cieply, nie goracy ale cieply
wiec pewnie mozna jeszcze wiecej uzyskac
Cytat:
|
Napisany przez Burt
Nie wiem czy jest sens.Przerabianie 9550 polega na zmianie softu.Z praktyki wiem , że osiągi takiej karty nie są wiele większe.Model z nazwą GUGU daje się świetnie kręcić.Procesor podkręcisz na max. 500hz i to jeszcze jest OK,ale pamięć podkręcisz max na 520Mhz(efektywnie).Pamięci użyte w tych kartach są słabej jakości i tu jest największe ryzyko awarii.
Efekt może być taki że możesz zwalic kartę(jeśli robisz to pierwszy raz).Lepiej podkręcać karte z poźiomu sterowników.W necie jest pełno zmodyfikowanych sterowników .Za pomocą Ati Tool można bezpiecznie podkręcać karte i sprawdzać jej stabilność a gdyby coś nie grało zawsze można wrócić dop ustawień domyślnych.Ja sam mam 9600Pro a kilku moich kumpli ma 9550 przerobione na 9600Pro w tym 2 karty sie zważyły i stracili gwarancję.
|
no nie wcale nie ma lepszych osiagow....w przypadku wersji 64bit moze i nie ma ale w 128 bit roznice sa mocno zauwazalne