Dyskusja: Platinum i Ritek
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2002, 09:29   #12
fraktal
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.08.2002
fraktal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
W takim razie wszystko ok, Fraktalu

Teraz tak :

I 6, i 7 to dobre płytki. To nie kwestia numeru, a producenta. Jednak Twój post sugerował, że masz namyśli coś w stylu "7 jest ok, a 6 nie jest", a to nie działa w ten sposób

Co do ATIP :
ATIP to taki specjalny obszar na nagrywalnych płytach, gdzie są zapisane informacje o nich. Nagrywarka odczytuje typ płyty, rodzaj podłoża, konieczną moc lasera i strategię wypalania itd. Są tam zapisane dane o producencie płyty, więc można je odczytać. Ale, z tego, co wiem, programy identyfikują płytę nie tylko po kodzie producenta, ale również po tym, w którym miejscu od poczatku płyty zaczyna się obszar nagrywalny. Jeśli program trafił na coś dziwnego, mógł zgłupieć.
Ale mieliśmy niezrozumienie: Ty mylales, ze ja szerze dezinformacje, a ja myslalem ze rugasz mnie za to ze nie korzystam z opcji szukaj, a Ty po prostu wskazales mi slowo klucz wg. ktorego mam szukac (zakumalem dopiero po czasie o co chodzi z tym ATIPEM) - dzieki
Z tego co sugerujesz wynika, ze nagrywarka odczytuje nazwe producenta po kodzie, ktos mi tez tak sugerowal, wiec z tego wynika ze np. Nero ma jakas baze producentow w sobie i jezeli nie znajdzie w niej danego kodu to napisze, ze producent jest nieznany.(tak sie stalo w moim przytadku z ta kiepska seria).
A ja myslalelem, ze te info. jest zwyczajnie wytloczone i jest do odczytu przez odpowiedni program (tzn. nie z kodu) bo cdridentifier pokazuje 'disc manufactured' a w nero ta seria jest jako unknown.
Krucze, szkoda ze nie mam jeszcze jakiejs plytki z 'dobrej serii' bo jak wkladam nagraną to nie da sie odczytac producenta, co wiecej wszystko jest unknown ( w cdidentifier) - ale chyba tak ma byc, skoro sie nie da.
Dzieki za wszelkie inoformacje, bardzo mi pomogles
fraktal jest offline