Dyskusja: siec bezprzewodowa
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.12.2005, 21:19   #44
siwy417
Staly poszukiwacz

Data rejestracji: 16.03.2002
siwy417 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
no widzisz....ty swoje a ja swoje - wyslij kogos jak sam nie mozesz
NIGDZIE nie napisalem ze sa to jedyne zabezpieczenia jakie mam - podalem tylko dwa dosc skuteczne na osoby nie w temacie

OK to co mowisz to sa zabawy dzieciakow w piaskownicy ktorzy przekomazaja sie kto ma wiekszego Penisa.

Faktem jest WEP jest ZLAMANY, to ze masz filtrowanie MAC to i tak Cio g**no da, Kismet powie mi kto sie laczy z twoim AP poda mi jego MAC takze gdy masz wylaczone SSID poda mi twoje SSID, SMAC pozwoli mi zmienic moj MAC na ten z twojej sieci i po zabawie.

Masz firewall-a ciekawy jestem czy porzadnie ustawionego, podejrzewam ze masz tego z windy lub zone alarma
Jak standardowo pewnie masz port 443 otwarty (bo masz GG) na przychodzace polaczenia, albo co ciekawsze nie masz Firewalla wcale,
A to ze masz GG to takze wcale nie pomaga ci z twoimi zabezpieczeniami - odsylam do linku - http://ggsniff.sourceforge.net/
I jeszcze jednoz z innej beczki: bawiles sie moze kiedys Kaht/Netcat-em, jesli tak to bedziesz wiedzial o czym mowie (wersja dla windy, oczywiscie po uprzednim wlamie do twojej sieci )

Te powyzsze sa to spekulacje, bo byc moze masz lepszego firewalla (ja polecam Agnitum Outpost Firewall dla windy) i wcale nie mial bym tak latwo.

http://videogamepirate.com/ na tej stronce pod linkiem thebroken1.avi masz troszke info o WEP crackingu, (nie jest to dokladna metoda)
Jesli masz torrenta to jest nazwa pliku w ktorym kolesie lamia "twoje" zabezpieczenia w 10 minut - wep-(ra(k-see-new.avi - musialem wstawic ( zamiast c bo forum wycina te slowo wiec cobie zamien ( na C

Co by ci tu jeszcze powiedziec, niestety nie moge nikogo wyslac aby "wlamal" sie do twojej sieci ale wierz mi znajda sie gowniarze na osiedlu ktorzy beda probowali to zrobic, WEP to nie jest zabezpieczenie to tylko przeszkoda, i jak nie potradfisz przelknac tego co pisze poczytaj wszystkie linki ktore wczesniej podalem i zobaczysz o czym mowia.

Przepraszam jesli myslisz ze jest to personalny atak na ciebie z mojej strony, lecz po tym jak wyjasnilem wczesniej ze WEP zostal zlamany ty dalej sprzeczales sie dziecinnymi argumentami o jakosci twego zabezpieczenia.

Tu nie chodzi o to czy ja podjade twoja siec, tylko o to czy jest mozliwa do wykrzaczenia - a wierz mi jest.

Jesli masz cos naprawde sensownego do powiedzenia na temat WiFi to prosze bardzo.

Ostatnio zmieniany przez siwy417 : 19.12.2005 o godz. 21:21
siwy417 jest offline   Odpowiedz cytując ten post