Cytat:
Napisany przez Arcadio
Nie jest. A dokładnie to są 2 wersje: płatna i darmowa. W płatnej jest książeczka z instrukcją i dodatkowa płytka z pakietami.
|
Zwracam honor, mój błąd, ale nie zmienia to faktu, iż wersja Std jest bardzo okrojona i wymaga masy pracy, aby doprowadzić ją do stanu używalności.
Cytat:
Napisany przez Arcadio
Ubuntu czy SUSE? SUSE oczywiście, Ubuntu jest jeszcze zbyt młode (imo). A może spróbujesz SUPER SUSE? Tylko 1 CD i podobno chodzi jak burza
|
I tu się mylisz. Ubuntu może i jest młodą dystrubucją, ale posiada DUŻO więcej pakietów w rezpozytoriach niż SuSE, a poza tym z tego co ja doświadczyłem, lepszy support ze strony użytkowników, aniżeli distro od Novella. To są moje doznania - ale napisać jeszcze muszę, że dyskutowanie, który Linux jest najlepszy, można porównać do dyskusji nt. wyższości Świąt Wielkiejnocy nad Bożym Narodzeniem, bądź odwrotnie.
Napiszę to tak. SuSE jest prostsze i bardziej userfriendly od Ubuntu. Więc łatwiej będzie zacząć od susełka, chyba, że się ma większe ambicje. Ja lubię swoje Ubuntu (a raczej Xubuntu) za to, że jak coś robię, to wiem co robię i nie muszę później łapać się za głowę, że coś się zrobiło, a nie powinno. A jak już napisałem wcześniej wg. mnie czasem jest lepiej zrobić coś w terminalu niż w kreatorze - w takim wypadku wykonuję się coś co się chce i można to zrobić raz, a porządnie.