Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.12.2005, 22:28   #17
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Telemach
... Jak juz pisalem moja plyta nie dogaduje sie z via przy wlaczonym udma jesli dysk zglasza udma 5.
Sorry ale ja wymiękam - nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi - jak to płyta nie dogaduje się z Via - przecież to jej nierozłączna część która odpowiada za "dogadywanie" się właśnie.

Cytat:
Napisany przez Telemach
... Specjalnym softem zmodyfikowalem dysk tak ze pracuje w udma 4 co pasi systemowi, plycie, via oraz innym urzadzeniom na kazdym z kanalow.
A może w tym sofcie tkwi przyczyna ...
UPS... własnie zajrzałem do zasobów wszechmocnej sieci i przejrzałem na oczy ... Twoje mobo obsługuje napędy tylko do udma4 czyli ATA 66 - teraz już wiem skąd problemy z HDD - szkoda że na wstępie nie wspomniałeś
W związku z tym jakby nie patrzeć jest płytą nie pierwszej już świeżości z kombinacją mostków: AMD + VIA (miałem kiedyś takie DFI ale ją szlag trafił) zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest instalacja najnowszego pakietu VIA - wszystkich sterów i tak chyba nie wybierasz?

Cytat:
Napisany przez Telemach
TEAC rzecz jasna pracowal w udma 2 ale rozmawiamy przeciez o liteonie ktory domyslnie chodzi w udma 4.
Tak zgadzam się ale ja poprostu dalej uważam że to nie jest wina Liteona ...
tym bardziej jeśli na jednym z kanałów jest ok!

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline