Cytat:
Napisany przez pepperman
sygnal hdtv na na plazmie wyglada pieknie. technologia ta nie jest kiepska, bo w ostatnim czasie znacznie ja ulepszono (dzisiejsze panele sa wystarczajaco trwale, ze zdazysz ze trzy razy zmienic tv niz sie wypala). jedynie co odrzuca to pobor pradu, ale tutaj tez poszlo to naprzod (rowniez natywna rozdzialka hd 1080), http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/716
ps. dwa tunery to fajna sprawa, ale maja je tv z gornej polki
|
Dokładnie.
Też swego czasu myślałem, że plazma to bee i w ogóle, aż pewnego razu miałem okazję porozmawiaż z facetem, który przyjechał ze Stanów i mniej więcej przedstawił mi, jak wygląda rynek telewizorów w Ameryce. I podsumowując to krótko - te plazmy, które mamy w Polsce rzeczywiście sa do wyrzucenia, ale w Stanach są już te nowej technologii, przy których LCD nie ma w ogóle co porównywać, a o czym takim, jak wypalanie można zapomniec. Oczywiście są one tam tańsze niż u nas te starej technologii (dla porównania pokazał mi, jak byliśmy w sklepie dwa telewizory po ok. 6000 - 9000, które w Ameryce kosztują średnio odpowiednio 1000 i 1200 dolarów..).