Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.12.2005, 23:06   #4
szymekk27
Dark Side

Data rejestracji: 02.08.2005
szymekk27 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Toshiba SD-R5472 vs Pioneer DVR-110D

dziś właśnie zamówiłem sobie tę Toshibę w ABC Dacie.
Powinna do piątku dojść do mnie
Z LG niestety nie jestem do końca zadowolony, kupiłem dwa tygodnie
temu film DVD StarWars Episode III - i co ciekawe na początku było na LG
wszystko OK jeśli chodzi o odczyt płyty. Z czasem jednak dokładnie między VOBem 1_3 - 1_4 mam "zacinki". Albo co gorsza w ogóle mi napęd nie łapie ścieżki. Poszedłem do znajomego który ma ten sam napęd LG co ja i u niego bez kłopotu odtwarza, DVD Decrypter też przy zgrywaniu łapie ścieżki bez zająknięcia.
U mnie natomiast od VOBa 1_3 zaczynają się dziać cuda, napęd co chwila
wysypuje błędy, chyba dam na gwarancje ten napęd, a że od 1 sierpnia tego roku LG zmienił serwis (CS w Warszawie, nie naprawiają już w ogóle napędów,
tylko wymiana na nowy) to powinienem dostać nowy.

Właśnie odczyt płyt Toshiba miała zawsze lepszy niż LG np. (na co wcześniej nie zwracałem uwagi tak bardzo szczerze powiedziawszy) Jakoś tak "pewniej" łapała ścieżki płyt.

Tak więc jak wszystko dobrze pójdzie podzielę się swoimi obiekcjami z użytkowania nowej Toshiby w przyszłym tygodniu po weekendzie jak się do niej dobiorę

ps. wg. ABC Daty jest to napęd Toshiba SD-R5472C retail "limitowana edycja"
cokolwiek by to miało oznaczać (może dlatego że po zakupie jeśli się zarejestruje użytkownik na www.toshiba-europe.com podając specjalny kod, jest szansa wygrać bilety na WorldCup 2006 u naszych zachodnich sąsiadów)
Chieftec seriaB black, zasilacz Enermax EG-495AX-VE, pg.ABIT AV83rd-Eye, cpu.AMD64 3500+ (Winchester), went.Zalman 7000Cu, 2x1GB Kingstone 400CL3A (kości Samsung UCCC -2,5-3-3-7), hdd. WD Caviar RE 250gb SATA, kg.Leadtek 6800 128DDR tv/dvi, km. SB Audigy2ZS retail, gl.Creative T5900 5.1, DVD-ROM LG GDR-8164B black OEM, DVD/RW Pioneer DVR-111DBK OEM black, fdd i inne duperele

software: WinXP HE PL OEM+ parę innych programików ...
szymekk27 jest offline