Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.12.2005, 23:42   #5
szymekk27
Dark Side

Data rejestracji: 02.08.2005
szymekk27 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Toshiba SD-R5472 vs Pioneer DVR-110D

a tak w ogóle, to chyba do naszego pięknego kraju trafiają "partie" sprzętu nie wiem, używanego czy po serwisie (nie wiem jak to nazwać)

co interesujące, w swojej "karierze" nie raz spotkałem się np. z pg ASUSa
zamawiam nowy sprzęt, a tu przychodzi pg która nawet nie "odpala" - i od razu do zwrotu do wymiany, albo pg która 2-3 razy "odpali" a później już się w ogóle nie włącza, nawet po wypięciu wszystkich "pierdół", wyjęciu baterii i zresetowaniu CMOS (mam na myśli nadal pewną partię pg ASUSa na chipsecie KT600)

Jakoś nie spotkałem się na zagranicznych serwisach żeby ktoś naprawdę mocno narzekał na jakość napędów Toshiby np.

ale możecie to potraktować jak moje majaczenie na forum

niemniej jednak chcę zasygnalizować że coś może być na rzeczy w takim ocenianiu pewnych faktów podczas styczności z danym sprzętem.

ps. powiem nawet więcej, 2 lata temy otrzymałem pg MSI i845PE s478 z pewnej firmy XYZ która mieniła się "dystrybutorem" (byli sub-dystrybutorem na wielkopolskę), więc pg przyszła oczywiście jako nowa na fakturze z 24 m. gwarancją , ale cała była "ostickerowana", czyli po serwisie konkretnie w tej "firmie", zarówno pg jak i karton (kabelki wypakowane bez folii - śledź USB konkretnie) Na szczęście o dziwo pg działała bez kłopotu, bynajmniej ja żadnego problemu przez 2 dni nie wykryłem. Niemniej jednak nasi rodzimi "sub-dystrybutorzy" robili czasami takie "akcje" (nie wiem jak teraz z tym jest) Jakoś dużym dystrybutorom jak Tech-DATA czy ABC Data się to o dziwo nie zdarza. (przynajmniej ja się z tym nie spotkałem do tej pory)

to by było wsjo z moich przemyśleń ...
Chieftec seriaB black, zasilacz Enermax EG-495AX-VE, pg.ABIT AV83rd-Eye, cpu.AMD64 3500+ (Winchester), went.Zalman 7000Cu, 2x1GB Kingstone 400CL3A (kości Samsung UCCC -2,5-3-3-7), hdd. WD Caviar RE 250gb SATA, kg.Leadtek 6800 128DDR tv/dvi, km. SB Audigy2ZS retail, gl.Creative T5900 5.1, DVD-ROM LG GDR-8164B black OEM, DVD/RW Pioneer DVR-111DBK OEM black, fdd i inne duperele

software: WinXP HE PL OEM+ parę innych programików ...
szymekk27 jest offline