Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.12.2005, 09:28   #2757
Takaszi
Bywalec

Data rejestracji: 07.10.2005
Takaszi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pabloz
Witam!

Ja mam takie pytanie: Benq 1640, ten box'owy z napisami na panelu przednim i dlugim niskim przyciskiem wysuwania tacki, bios BSNB - przy skanowaniu bledow w nero cd-dvd speed zaraz na poczatku naped sie na chwile zatrzymuje, i tak na kazdej plytce. Czy to wina biosa?

Ostatnio sprawdzilem wypalanie plytek dvd-r (nagrywarke mam od tygodnia), plytki activejet 4x dvd-r wypalaja sie ale juz w benq sie ich nie przeczyta a w innych napedach sie czytaja ale strasznie wolno. Z drugiej strony verbatim movie 4x wypalony na 4x dostal ocene od nero 97/100, jednak przy koncu plyty zwalnia przy odczycie. Widocznie chyba ten benq sobie troche gorzej radzi z dvd-r, tez macie takie doswiadczenia?

Moze jakas starsza wersja biosu jest lepsza?

Pozdrawiam.
Pozdro
Mam tak samo to te durne płyty. Na LG ida jak trzeba. Po paleniu na benku laptop czyta a napęd DVD LG nie.
Po zmnianie BookType nagrywarka widzi swoje płyty, ale inne napędy nie, i tak w koło. Bios BSLB, a płytki te same tylko x8 sie in należy.