Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja wczoraj sobie gierkę zainstalowałem, więc dołączam się do graczy
Na razie przejechałem tylko kilka jakiś początkowych wyścigów, które swoją drogą były.. śmiesznie łatwe. Odstawiłem przeciwników o dobre kilkanaście jeśli nie kilkadziesiąt sekund, a wcale nie uważam, żeby moja jazda stała na jakimś rewelacyjnym poziomie. Zwłaszcza, że gra na razie trochę mi skacze, co skutecznie utrudnia precyzyjną jazdę.
A propo tego skakania.. Mam kartę GeForce'a IV Ti4200 Gainwarda. Chodzi raczej na domyślnych ustawieniach, ale z tego, co kiedyś słyszałem, karty Gainwarda można spokojnie puścić szybciej i nie ma z tym problemu (zresztą chyba jest nawet taka wbudowana opcja w jego sterownikach). Z chłodzeniem nie powinienem mieć problemu, bo swego czasu je wymieniłem na dość wydajne (taka plastikowa nadbudowa na całej karcie wyrzucająca powietrze na zewnątrz). Warto próbować coś podkręcić? Miałoby to realne przełożenie na działanie gry?
I jeśli już się za to zabiorę to jakim programem mogę (jeśli w ogóle przy tej karcie jest to możliwe) sprawdzić temperaturę grafiki i ewentualnie ją trochę podkręcić?
|
ja tez uwazam, ze gra jest za latwa
wczoraj wskoczylem na 6 miejsce BL i nawet tego nie odczulem :/
gosc na szostym jezdzil Lambordini, o ile sie nie myle

moj Cayman po prostu go pozarl, teraz ja mam jego Lambordini i to jeszcze z najlepszymi czesciami (tymi zablokowanymi na tym etapie) he he
co do karty:
1| sprawdz na sterach omegi (sa juz zoptymalizowane, wiec nie nalezy grzebac w ustawieniach, co tez jest napisane w readme do nich)
ja mam Omega 61.77 + GeForce FX 5700 PixelView @ mod bios od Leadtek'a
2| tutaj jest chyba wszystko
http://www.guru3d.com/rivatuner/