Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.12.2005, 00:43   #1002
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Moze by mala reaktywacja naszej dyskusji?
Co myslicie o uczynieniu RM platforma do przedstawiania projetkow rzadowych? Moze by przeniesc stolic do Torunia - mniej na beznzyne pojdzie.
Co myslicie o dzisejszym zaprzysiezeniu Leszka Olka Kaczynskiego? Wg mniet totalna porazka. Szczegolnie jego nieokrzesana zoncia. I te wylewne powitania wszelkich eminencji etc blee.
Jak się wam oredzie podobalo? Jakos je znioslem, nic ciekawego. Wg mnie powinni naszego prezydetna zawiesc na kurs poprawnej obslugi szutcznej szczeki oraz prawidlowej wymowy.
Witam !
Oj, ostre słowa, i trochę przesadzone ....
W kwestii RM - powiem tak - ponieważ ostatnio musiałem Ojcu nagrać wizytę Premiera w TVTrwam, to znaczną część jej oglądałem. I wiecie jakie mam zdanie - otóż w pewnym stopniu - pomijając już inne argumenty - to nie dziwię się premierowi, że lubi tam występować - może się swobodnie wypowiedzieć, nikt mu się nie wtrąca, nie przerywa, nie łapie za słowa - a tak niestety często się dzieje jak oglada się różne programy z udziałem polityków itd. czy to w TVP czy Polsacie itd.
Co nie oznacza, że całość tego programu wzbudziła mój zachwyt - szczególnie jak pojawiły się niektóre telefony, czy też pytania studentów WSKMiS zgromadzonych w studiu - to było akurat momentami śmieszne, albo smutne np. - jak jakiś telewidz, przez telefon skarżył się, że od iluś tam lat pisze do ministerstwa sprawiedzliwości - i owszem dostaje odpowiedzi - ale go wcale nie zadawalają - no i teraz znów napisał i myślał, że mu wreszcie sam Ziobro odpowie - a tu nic !!).
Pomijam kwestię prowadzenie - ale taka stacja, więc widocznie tak musi być.
No i jeszcze strasznie mnie drażni to, że ludzie tam pracujący nie mają chyba ...nazwisk !! Chodzi o to, że jak np. pojawia się na końcu programu lista osób - kamery itd. - to są zawsze tylko imiona !!! Mnie osobiście to irytuje !!

W kwestii zaś dziejszego zaprzysiężenia - nie uważam tego za jakąś porażkę - aczkolwiek zachwycony to zbytnio nie jestem. Oczywiście jest radość, że wreszcie skończyły się rządy Kwaśniewskiego - i liczę że mimo wszystko Kaczyński będzie zdecydowanie lepszym prezydentem.
A co do żony - cóż - jest jaka jest - ale za to córka jest ładna

Natomiast jeśli chodzi o orędzie - to było dla mnie trochę za mocno "premierowskie" - a za mało "prezydenckie". Za mało powiedział np. o sprawach zagranicznych, o sprawach wewnętrznych w sumie też mówił wybiórczo.
Jak dla mnie - trochę krótkie, za mało porywające (poza dobrą końcówką i jeszcze kilkoma momentami) - tak na słabe 3, niestety....

Ale oczywiśie życzę Prezydentowi aby mu się udało zrealizować choć połowę zamierzeń - i aby nie tracił, a zdobywał zaufanie Polaków.

Pozdrawiam
ro29

P.S. Ale dzisiejszy dzień miał także inny plus - dawno Tato nie był tak szczęśliwy, radosny i dumny - nic mu dzisiaj nie mogło popsuć nastroju !!

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post