Dyskusja: FilmYYY AVI na DVD
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.12.2005, 21:15   #1
żabka
Nowy,niedoswiadczony

Data rejestracji: 26.12.2005
żabka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation FilmYYY AVI na DVD

Witam!!! Mam nadzieje, ze trafilem z moim problemem na odpowiedni podrozdzial forum. Wiec do rzeczy
Kilka dni temu przyszedl mi do glowy nastepujacy pomysl : zredukowac kolekcje plyt i wypalic filmy (AVI,DivX,itp.) na plytkach DVD. Niby nic trudnego, a jednak,bo... chce aby na kazdej plytce DVD byly po 4 (ew.3) filmy i jeszcze menu, ktore da mi mozliwosc wyboru filmu, ktory chce odtwarzac. Jako, ze krazki te mialy byc odtwarzane na stacjonarnym odtwarzaczu (oprocz PC) filmy przerobilem na format .mpg (przy uzyciu TMPGEnc) i "wkleilem" w nie napisy (przy uzyciu VirtualDub). Tak otrzymane pliki wrzucilem do programu DVDStyler, dodalem menu i program stworzyl mi obraz plyty z 4 filmami (plik typu .iso) Do tej pory, mimo pewnych utrudnien, wszystko bylo OK. Plik .iso wypalilem przy pomocy CDBurnerXP Pro 3, ale niestety wtrakcie wypalania wyskoczyl blad i plytka do wyrzucenia. Wypalilem ow plik .iso programem Nero - to samo, plytka do kosza :/ Gdzie tkwi blad? Czyzby bylo nie mozliwe zapisanie tylu filmow na krazku DVD (sumarycznie po przerobieniu na .mpg zajmuja 3.8 GB)? :\ Nie zalezy mi na super jakosci, chce poprostu zeby filmy mozna bylo odtworzyc na stacjonarnym DVD (oprocz PC) i zeby bylo menu wyboru. Przejrzalem juz mnostwo forow, instrukcji, ale nie znalazlem wyczerpujacej i pelnej informacji na ten temat. Pomozcie, bo zal mi czasu na bezcelowe proby i kasy na kolejne krazki Pozdrawiam!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online