Cytat:
Napisany przez luminat
W tym przypadku to nawet nie ma sensu instalacja win xp. Mam w szkole na jednym kompie konfiguracje Celeron 2.2Ghz + 128MB DDR + win xp pro + FAT32. Mam przyjemnosc siedziec przy tym komputerze na zajeciach z javy... Sprobuj na tym kompie skompilowac przyslowiowy 'Hello World' w Netbeans - kompilacja trwa najkrocej 5 minut. Sciagam gotowce od moich kumpli (mimo, ze sam potrafie napisac ten program, ale zapomnij ';', to #@^%), ktorzy siedza przy lepszych maszynach. Zglosilem ten problem mojemu wykladowcy, po nowym roku oczekuje albo wiecej ramu (256MB), albo powrot do windows 2000. Niedlugo i tak bede mial nowy plan, wiec moze na te zajecia bedzie przydzielona pracownia z kompami z wieksza moca obliczeniową.
Sorry za ten OFFTOP, ale chcialem po prostu udowodnic, ze instalacja windows xp na kompach <=500/600Mhz jest bezcelowa....
----edit----
Ostatnio, dostalem pod opieke kompa o konfiguracji Celeron 300@333Mhz + 96MB SDRAM. Oczywiscie nie podlega watpliwosci, ze jedynym slusznym systemem operacyjnym jaki zainstalowalem byl win 98 pierwsza edycja. Bylem zaszokowany jak szybko potrafi uruchomic sie winamp 5.09 czy programy z pakietu Office XP.... To na moim kompie (athlon xp 1700+ (11x133), 768MB DDR) te programy dluzej sie otwieraja... Normalnie szok
Wiec radze lepiej dobierac system oper. do mozliwosci komputera.
Życze Wesołych Świąt i szampanskiego sylwestra. A moje wypociny, traktuj z przymrozeniem oka. Wkoncu tym temacie chodzilo tylko o wylacznie programu scandisk, po zlym zamknieciu systemu oper, a ja jak zwykle odpowiadam nie na temat.
|
To widze ze kolega nie potrafi kompa zkonfigurowac

Ja mam kompa cel 633 128MB SDR Grafe Kyro na win XP Pro na NTFS i wszystko biega jak ta lala!!! Zero zawiech i jakis klopotow. Ale fakt takiego kompa nie mozna faszerowac mnogoscia oprogramowania. A zeby go usprawnic nalezy troche poszperac w polisach i rejestrze!!!

Pozdrawiam!!