Cytat:
Napisany przez izabellaaleksan
O nie, nie  Wychowanie jak na razie przebiega w granicach normy (choć pewnie każdy rodzic ma takie zdanie), PS2 jest jedynie przyjemnością w wolnym czasie. [...]
|
Jesteś pewna, że w wolym czasie?
Cytat:
[...] Mam jeszcze takie pytanie, mam nadzieję że Berion na mnie nie nakrzyczy, że zadałam je tutaj, ale ja to chyba ślepa jestem, bo szukałam i właściwie mało znalazłam [...]
|
Jeśli nie znalazłaś podobnego tematu to śmiało zakładaj nowy. W tajemnicy

powiem, że już nawet nie łączę
takich samych tematów - walka z wiatrakami (ale kiedyś pewnie trzeba będzie to uporzadkować).
Pytaj, pytaj - o to przecież chodzi.
Cytat:
[...] A mianowicie - czy możliwe jest nagranie takiej gierki z płytki DVD na płytkę CD, zmniejszając jej objętość? Czy to możliwe jesli chodzi o gry, nie filmy i czy wogóle ma sens? Bo tak czytam i czytam tu, że większość gier PS2 jest na krążkach CD, więc dlaczego część jest na DVD? Ktoś, kto w tym siedzi, napewno wie, ale ja nie mam pojęcia, a interesuje mnie to i chciałabym wiedzieć. Więc jak to jest? - PS2 powinna mieć gry na CD czy DVD? Jest jakaś różnica dla konsoli? Można taką grę z DVD "upchać" na CD? [...]
|
Możliwe jest, ALE to nie takie proste. Chodzi Ci zapewne o RIPy na CD. Co to są RIPy?
Są to gry z powycinanymi A/V, opcjonalnie dummy. Obecnie są dwa rodzaje:
DVD5RIP - czyli gra z DVD zripowana na CD (tych też są dwa rodzaje. Różnią się objętością: d0 650MB i od 650MB. Dlaczego tak? Swap Magic).
DVD9RIP - czyli gra z DVD dwuwarstwowego (DVD9 lub DVD DL - jak kto woli).
Nieprawda. Jest na odwrót: wiekszość gier wydana jest na DVD5, nieliczne na DVD9 (GT4, Xenosagi, GoW i jeszcze pewnie z kilka),a bardzo mało na CD (np. QIII, TTT, ICO, Disgaea)...
CD nie polecam wkładać do czarnuli. Męczy się biedaczka...
Cytat:
[...] Berion, wiem, ze to pewno nie tu powinnam pytać, ale prawdę powiedziawszy, nie znalazłam miejsca na to pytanie, a właściwie to każde mi pasowało. Uznaj, żem zielona i pobłazliwie skieruj mnie we własciwe miejsce 
Pozdrawiam.
|
Hmm...gdzieś były dwa takie tematy z 2002, ale jakoś nie mogę znaleźć.
Na przyszłość: jeśli po wojażu przez wszyszukiwarkę na forum nie znalazłaś odpowiedniego dla siebie tematu załóż nowy. Nie ugryzę ^^ Jak będzie się dublować to najwyżej połącze z innym (ba, nawet link dam na PW). Między innymi po to jestem moderatorem.