Chyba całe forum juz wie, że jestem fanem tego programu

Zatem coś nowego.
Jest taka powszechnie używana komenda "SETHL_BTNN", potem nr klawisza. Jest możliwość aby (bo widzę, że jest) ustawić ten parametru odczytując jakiś rejestr GPRM w moim przypadku wyglądałoby to tak: SETHL_BTNN_BTNN=GPRM2, potem jest skok do "jakiegoś" menu.
Podczas symulacji, przy przejściu przez tę komendę dostaję w oknie General (Info) Warning: System Parameter(Hilight Button) = 6. W sumie dobrze, o to mi chodzi, aby było np. 6, ale po skoku do menu i tak zostaje podświetlony klawisz pierwszy. Jeżeli w tym samym miejscu wpiszę na sztywno, że HLBTNN = 6 to nie ma problemu. Ale ponieważ tych menu jest sporo, a w każdym jest odpowiednio ustawiany rejsetr GPRM2 to byłoby to super wygodne do sterowania podświetleniem klawiszy. Ale nie działa.

Wyjaśnienie napewno jest - właśnie na nie czekam

. Tak czy siak problem rozwiązałem, ale w mniej elegancki sposób. Zamiast jeden w/w komendy zastosowałem 6 (bo tyle jest podmenu), gdzie porównuję dwa rejestry i jeśli.......to wiadomo.
To tyle odnośnie tego problemu.
Teraz pytanie następne.
Jak wiadomo Mov GPRMx,y ustawia rejestr x na wartość y.
Add GPRMx,y ustawia rejestr x dodając do zawartości - y. (Chyba)
Jak wpływają na zawartość GPRMx pozostałe polecenia:
Exchange, Subtract, Multiply, Divide, Remainder, Random Value, Bitwise Product, Bitwise Sum, Exclusive Or.
Bardzo przydałaby się ta wiedza.
I ostatnia sprawa w tym temacie.
W każdym łańcuchu PGC Menu występuje komórka Cell. Aż sie prosi, aby ją wykorzystać w specyficznych sytuacjach. Ale mógłby Ktoś

podać jakiś przykład wykorzystania tej komórki. Powiem dlaczego.
W wielu przypadkach, dla wykonania specyficznej nawigacji, komórki Pre i Post to za mało. Ja w takim przypadku dokładam dodatkowe PGC, aby wykonać jakieś komendy lub przekierowania, ale wisi tu sobie taka komóreczka Cell (zawsze "biała"), więc aż szkoda jej nie wykorzystać, tylko jakoś wyobraźnia nie podpowiada jak. Może "Ktoś"

podpowie.
Pozdrawiam tym razem noworocznie.