Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.12.2005, 21:17   #3
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
He, he, he...
First of all - musisz wyłączyć default highlighted button...
Jak już w menu zrobisz przyciski klikasz w ścieżkę Highlight i w Property Browserze w Highlight Play zjeżdżasz suwakim w dół i w polu Force Selected Button ustawiasz Nonexistient.

No to połowa sukcesu za Tobą...
Połowa, bo jak sobie wpiszesz w to GPRM konsekwentnie 1, 2, 3 itd to i tak nie będzie działać...

Dlaczego - kolega nie dość cierpliwie czyta odpowiedzi w postach a dotyczące innych tematów. Osobliwie i złośliwie nawiązuję tu do rejestrów SPRM - tam bowiem zaszyte są kody przycisków i wartościami stamtąd trzeba się zabawić.
Opuszczając tu zbędną teorię - za karę poszukasz sobie jej sam , aby zadziałała selekcja przycisków tak jak chcesz musisz wpisać do GPRM warości będące wielokrotnością 1024.
Czyli dla przycisku pierwszego ustawiasz GPRMX == 1024, drugiego GPRMX == 2048 itd. aż opiszesz w ten sposób wszystkie przyciski...

Teraz po powrocie do menu w zależnosci od tego skąd wróciłeś będziesz miał podświetlony żądany przycisk.

Proste prawda? - tylko ciut uciążliwe - ale za to jak działa!

Na drugie pytanie bardzo ładnie odpowiedział Ci niezawodny Reetou

Pytanie trzecie - hmmm... szczerze to nie łapię o co chodzi... mi nic nie wisi Ale nawet jakby miało to nie zawsze całą wymyślną nawigację da się zrobić w oparciu o jedną komórkę. Musiałbyś rozwinąć tą myśl - może jakiś screen gdyż nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem...

Pozdrawiam w zasadzie Noworocznie!!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post