Dyskusja: Głośniki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.01.2006, 01:25   #27
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
@ Dorian

Dzięki za wszystkie uwagi i propozycje , ale tak tylko się upewnię, czy śledziłeś dokładnie wątek pod kątem mojego pytania, bo:

a) mnie cały czas interesują tylko głośniki 2.1, bo na 5.1 nie mam nawet wyjść z karty w notebooku

b) te głośniki creativa, które poleciłes mi na końcu to dokładnie to samo, co właśnie kupiłem, tylko poprzednia wersja stylistyczna. Ja mam model T3030 i to właśnie z niego jestem niezadowolony.

Natomiast co do tego zestawu z Allegro.. Miałeś może możliwość ich przetestowania i sprawdzenia, jak grają? Wyglądają w miarę i nie jest to Creative (co ostatnio staje się dla mnie zaletą..), więć trochę mnie zaciekawiły. Jeśli warto to będę próbował je jakoś przetestować, zwłaszcza, że osoba sprzedająca jest w wrocławia.

Dodatkowa karta raczej teraz nie wchodzi w grę. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że to, co mam w notebooku to raczej nic ciekawego, ale mam też w pamięci, że na głośnikach Creativa chyba Inspire 5800, które miałem kiedyś pożyczone, grała całkiem nieźle. A i ja rewelacji tu nie oczekuję. Po prostu poprawnego dźwięku na całym paśmie.

Podobnie karta wewnętrzna raczej w tym momencie mnie nie interesuje ze względu na koszty. Ale może kiedyś sobie taką sprawię. Na razie jednak głośniki, bo co mi z lepszej karty, jak nie będę miał na czym jej wykorzystać. Bo te głośniki co mam teraz i na dobrym Sound Blasterze nie grają lepiej. Przetestowałem je dokładnie na różnych komputerach i w różnych konfiguracjach.

I jeszcze jedno - te alternatywne sterowniki są tylko do Sound Blastera, czy mogą być do każdej karty (również zintegrowanej)?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post