Dyskusja: Głośniki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.01.2006, 09:28   #30
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przyznaję Andrzeju ,że nie doczytałem ,że interesuje Cię jedynie 2+1

Co do tych Creativów z punktu B - to jedynie gdybałem iż przewaga drugiej membranki w stosunku do posiadanych przeze mnie kiedyś P580 da wymierne rezultaty. Tym bardziej jeśli Cię nie przekonały T3030 to tym bardziej seria P odpada

Tak - słyszałem te Mercury i u mnie grały dość ciepło - z całkiem niezłym środkiem i byłbym zadowolony .

Jednak mówię o wrażeniach odsłuchowych pod Audigy ... bo po kilku testach mam wrażenie ,że dźwiękówki zintegrowane grają podobnie na wielu zestawach ... wcześniej na notebooku miałem podłączone do testów 3 zestawy Logitecha, 5 Creative , jeden Tracera, jeden Easy - Touch i tego właśnie Mercurego. Wszystkie grały podobnie - laptop Toshiba , a dźwiękówka z niej we wszystkich specyfikacjach jest określana jako odpowiednik Soundblaster Pro - a jak pamiętasz zapewne to prehistoria . Namawiam Cię do nazbierania na wewnętrzną Audigy - odczujesz ogromną różnicę... lecz jak piszesz - finanse. Może odwiedź jakoś sprzedawcę z laptopem i może da radę wypróbować te Mercury.

Co do pytania o KX-y :

http://kxproject.lugosoft.com/faq.php?language=en#Q15
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post