Dyskusja: Głośniki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.01.2006, 17:57   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian
Przyznaję Andrzeju ,że nie doczytałem ,że interesuje Cię jedynie 2+1

Co do tych Creativów z punktu B - to jedynie gdybałem iż przewaga drugiej membranki w stosunku do posiadanych przeze mnie kiedyś P580 da wymierne rezultaty. Tym bardziej jeśli Cię nie przekonały T3030 to tym bardziej seria P odpada

Tak - słyszałem te Mercury i u mnie grały dość ciepło - z całkiem niezłym środkiem i byłbym zadowolony .

Jednak mówię o wrażeniach odsłuchowych pod Audigy ... bo po kilku testach mam wrażenie ,że dźwiękówki zintegrowane grają podobnie na wielu zestawach ... wcześniej na notebooku miałem podłączone do testów 3 zestawy Logitecha, 5 Creative , jeden Tracera, jeden Easy - Touch i tego właśnie Mercurego. Wszystkie grały podobnie - laptop Toshiba , a dźwiękówka z niej we wszystkich specyfikacjach jest określana jako odpowiednik Soundblaster Pro - a jak pamiętasz zapewne to prehistoria . Namawiam Cię do nazbierania na wewnętrzną Audigy - odczujesz ogromną różnicę... lecz jak piszesz - finanse. Może odwiedź jakoś sprzedawcę z laptopem i może da radę wypróbować te Mercury.

Co do pytania o KX-y :

http://kxproject.lugosoft.com/faq.php?language=en#Q15
Tymi głośnikami Mercury trochę mnie zaciekawiłeś. Będę musiał skontaktować się z tamtym sprzedającym i może umówić na jakiś mały test.

Co do karty w lapopie, to nawet nie wiem, jaka to jest. W każdym razie słuchałem na niej kilka różnych zestawów i wyraźnie słychać różnicę, więc może nie jest to taki zupełny szmelc. W każdym razie obecne głośniki grają kiepsko (T3030), a wspominane już inspire 5800 grały całkiem całkiem (chociaż to zestaw 5.1 i mogłem podłączyć tylko 2 satelitki).

Kupno zewnętrznej karty odkładam na dalszą przyszłość, jeśli uznam, że jest mi to potrzebne. Na razie nie jest na pewno, bo nie mam głośników, do których warto byłoby coś takiego dokupić. Te testowałem na różnych, w tym bardzo dobrych kartach i końcowy efekt był mniej więcej porównywalny.

O kx-ach poczytam, dzięki za link.

@ Nimal

Z wyglądu raczej takie nienajładniejsze, ale nie to jest najważniejsze. Ja jednak na razie potrzebuję 2.1, więc przestrzenne nie przydadzą mi się.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post