Cytat:
Napisany przez Ormianin
@Andrzej
Jesli szukasz dobrego dzwieku, to raczej w tych plastikowych spikerach go nie znajdziesz i glupota jest porownywac dzwiek plynacy z dobrego wzmacniacza z prawdziwymi kolumnami do komputerowych spikerow... mialem troche tych zestawow i moge Ci stanowczo napisac ze nie bylo takiego ktory dalby z siebie cos wiecej niz drgania obudowy... jesli szukasz dobrego dzwieku do laptopa to tylko markowe sluchawki... a jelsi chcesz w podrozy posluchac muzyki, to kup jakis tam zestaw stereo za 20 zl (dwa glosniki) i tez bedzie grac... 
|
Dźwięk potrzebuję do pokoju, bo niby wieżę mam (o dziwo całkiem przyzwoitą jeśli chodzi o dźwięk) i nawet odtwarza mp3, ale przegrywać wszystkiego na płyty nie chcę ( i tak w nich ginę), a tak za każdym razem nagrywać piosenkę, której akurat mam ochotę posłuchać, to też kiepskie rozwiązanie. Tak więc jakieś głośniki.
Na podróż i inne sytuacje poza domem mam słuchawki Koss-a, o których już kilka razy na forum wspominałem i których nie zamieniłbym nawet na najdroższy zestaw głosników
A wzmacniacz.. nie mówię nie, a własciwie bardzo chętnie. Ale musiałbym znaleźć coś sensownego za rozsądną cenę, a teraz nie bardzo mam czas, żeby zacząć szukać. Ale może przy okazji, jeśli coś wpadnie mi w oko.
@ adbok
O tym zestawie też już wspominałem i bardzo chciałbym mieć możliwość jego przetestowania. Bo cena jakoś wcale mnie nie przekonuje. Miałem możliwość posłuchania tego najdroższego zestawu Logitecha za ok. 1500 złotych (7.1) i powiem szczerze, że nie wymieniłbym swoich głośników od komputera stacjonarnego (jakiś stary zestawik 2.0, ale naprawdę świetny) na nie, nawet gdybym nie musiał dopłacać. Przykro mi, ale bardzo się dźwiękiem rozczarowałem. Chociaż może nie tyle, że rozczarowałem, bo sam w sobie był poprawny. Ale po prostu poprawny, w żaden sposób nie rewelacyjny. Jak dla mnie to powinien być punkt wyjścia w głośnikach za 100 złotych, a za 1500 wymagałbym już czegoś na zdecydowanie wyższym poziomie.