Cytat:
Napisany przez Berion
Klocek to pełnoprawna, bardzo dobra konsola, na którą znacznie łatwiej się pisze (no podobno ), nie trzeba się męczyć z LBA, łatwo podmieniać tekstury itd, itd...
|
Prawda... na x'a pisze latwiej, bo wszystkie gry pisane sa z DirectX a jak wiadomo Dx dla developerow jest jak tabliczka mnozenia wiec gry na x'sa pisze sie "latwo, szybko i przyjemnie" tak jak na komputer.
Jak wyglada xbox od "srodka" hmmm.... no niewiem czemu ale kojarzy mi sie to jakos z pecetem...
/*jesli chodzi o grafike to fakt ze xbox jest mocniejszy rok przewagi jesli chodzi o technologie i Dx robi swoje...no ale w grach nie chodzi tylko o grafike... prawda? */
Odnosnie tego:
Cytat:
Napisany przez Berion
Musisz go upgrade'ować? Sypie się windows? Wiesza się? Ehh...
|
No coz oprucz wymiany HDD'ka to nic nie juz wiecej teoretycznie nie mozna z upgrade'owac...
/*slyszalem, ze mozna podlaczyc doatkowy ram ktory i tak nic nie daje oprucz tego ze jest oraz ze mozna podlutowac USB ; P*/
Windows sie nie sype to fakt... ale to tylko dlatego, ze Microsoft chcial zachowac jakies pozory wiec nie wydali windy na x'a hehehe...
/*UNIX'y czy tam Linux'y slyszalem ze smigaja na x'sie, a */
A z tym wieszaniem sie no to tak do konca bym nie obstawial... od czasu do czasu sie moze zdazyc ; P
Niemam zamiaru sie tu wyklucac ktora konsola jest lepsza bo nie o to chodzi... ja poprostu nie przepadam za firma Microsoft /*heh lecz gdyby nie Micropimp to niemogl bym teraz tego pisac...*/, a gry to takie hobby w moim zyciu.Niebede sie tu rozpisywal na temat czasuw nesa, snesa ,genesisa ,mega drivea, saturna, psxa...
TheBill wydawajac Xbox'a pomyslal sobie tak
"hmm... jestem monopolista na rynku komputerowym, 98% komercyjnego oprogramowania/gier chodzi tylko na moim systemie... hmmm jestem najbogatszym czlowiekiem na siwecie ale nadal mam malo $$$$ co tu zrobic... hmmm... o rynek "domowej rozrywki" z roku na rok robi sie coraz wiekszy... okroje troche kompa, wsadze w nowa obudowe, dam pada i zmonopolizuje kolejny fragment przemyslu...."
Ale to oczywiscie tylko i wylacznie moje skromne zdanie, no i niewiem moze sie myle...
Niewiem jaki typ gier lubisz najbardziej, ja navprzyklad uwielbiam gry RPG/*jrpg*/ i nie wyobrazam sobie "zycia" bez ps2.Czeka na mnie jeszcze wiele mile spedzonych godzin z produkcjami, ktorych nie zaznal bym na innym "systemie", nie zaluje ani jednego grosza wydanego na ps2.
/*ile tytulow juz bylo, ile jeszcze bedzie... mimo ze era ps2 juz powoli zmierza ku koncowi*/
ufff ale mnie bola paluchy ; P hehehehe
BTW:XBox Media Center... to wcale nie kojarzy sie z kompem ; P
/*gdyby nie ta cala "scena" jaka posiada Xbox, wszystkie te dashbord'y, appsy,skiny itp.itd. to niewiem czy X mial by tylu zwolennikow*/
~peace~