Cytat:
Napisany przez ream
Prawda... na x'a pisze latwiej, bo wszystkie gry pisane sa z DirectX a jak wiadomo Dx dla developerow jest jak tabliczka mnozenia wiec gry na x'sa pisze sie "latwo, szybko i przyjemnie" tak jak na komputer. [...]
|
Eeee... co? No jasne, przecież procesor i układ graficzny nie mają nic do rzeczy, nie?
Cytat:
[...] no ale w grach nie chodzi tylko o grafike... prawda? [...]
|
No nie, ALE:
co? Ninja Gaiden jest do doopy?, Forza, Hala, Otogi, PGy, DoAy itd...
Cytat:
[...] No coz oprucz wymiany HDD'ka to nic nie juz wiecej teoretycznie nie mozna z upgrade'owac...
/*slyszalem, ze mozna podlaczyc doatkowy ram ktory i tak nic nie daje oprucz tego ze jest oraz ze mozna podlutowac USB ; P*/ [...]
|
Można bardzo dużo

RAM ci daje, ale tylko aplikacjach scenowych, które z niego korzystają (np. część emu). HDD, wiadomo (zresztą tak samo jak PS2), USB, VGA itd... Generalnie można domowym sposobem zrobić sobie własnego debug kita.
Cytat:
[...] Windows sie nie sype to fakt... ale to tylko dlatego, ze Microsoft chcial zachowac jakies pozory wiec nie wydali windy na x'a hehehe... [...]
|
Tak, tak... a na DC nie chcieli zachowywać pozorów ^^
Cytat:
[...] UNIX'y czy tam Linux'y slyszalem ze smigaja na x'sie [...]
|
Na PS2 też
![:-]](images/smilies/].gif)
, ba nawet na GC
Cytat:
[...] A z tym wieszaniem sie no to tak do konca bym nie obstawial... od czasu do czasu sie moze zdazyc ; P [...]
|
Na X-Discu
Cytat:
[...] a gry to takie hobby w moim zyciu.Niebede sie tu rozpisywal na temat czasuw nesa, snesa ,genesisa ,mega drivea, saturna, psxa... [...]
|
A moje to nie?
Cytat:
[...] TheBill wydawajac Xbox'a pomyslal sobie tak [...]
|
Nie, pomyślał tak:
"Mam kupe szmalu, mogę mieć więcej, jeszcze się w konsolach nie grzebałem. Trza spróbować. Japanów, może nie przekonam, ale u siebie będe masta. Szkoda szmalu na egzotyczne układy, wrzuce se intela, gieforca... taniej i wiecej luda będzie mi pisać gry..."
Cytat:
[...] Niewiem jaki typ gier lubisz najbardziej, ja navprzyklad uwielbiam gry RPG/*jrpg*/ i nie wyobrazam sobie "zycia" bez ps2 [...]
|
Problem w tym, że na PS2 są same goowniane rpgi :/ Popłuczyny po starych systemach z PSXa. Toleruję trzy: Disgaea, FFX (no, powiedzmy - dla mnie to 7może 8/10 ) i ostatnio DQ8. Reszta to syf i dno...
Na Xa z kolei taki gatunek jak jRPG w zasadzie nie istnieje. A jedyny godny przedstawiciel RPG to Morrowind, może JadeEmpire...
Cytat:
[...] Czeka na mnie jeszcze wiele mile spedzonych godzin z produkcjami, ktorych nie zaznal bym na innym "systemie" [...]
|
Tak może powiedzieć każdy posiadacz GC, PS2, Xboxa... Natomiast posiadacz wszystkich trzech zleje naszą dysputę ciepłym moczem
Cytat:
[...] BTW:XBox Media Center... to wcale nie kojarzy sie z kompem [...]
|
Co ma piernik do wiatraka? Kojarzy czy nie... Ważne jak działa i co potrafi. A potrafi znaaaaaaaaaacznie więcej niż np. MyPS2, SMS, RMP razem wzięte...
Dobra, na koniec:
Proszę, nie kontynuujmy więcej tej rozmowy na forum. Chcesz, mogę Ciebie nawracać

ale na PM/IRC