Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2006, 08:07   #222
comptom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.06.2004
comptom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
uruchomilem trackmanie sunrise wg tego opisu:
"1. Instalujemy WinXP Service Pack 2
2. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (najnowsza wersja) [ponoć działa też na Alcoholu]
3. W zaleznosci od posiadanego procesora sciagamy odpowiedni pakiet:
32-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/pli...Force_32bit.rar
64-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/pli...Force_64bit.rar
(64 bit - np. AMD Athlon 64, lub Sempron 64)
(32 bit - wszystko inne )
[KONIECZNIE WYBIERZ WERSJĘ POD SWÓJ PROCESOR!!!]
4. W przypadku, gdy posiadamy Chipset nForce i zainstalowane sterowniki IDE od nVidii, musimy je odinstalować -> klikamy prawym na "Mój komputer" -> Właściwości -> zakładka "Sprzęt" -> "Menedżer urządzeń" -> "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" -> aktualizuj sterownik i wybieramy standardowy sterownik Windows (KONIECZNE DO DZIAŁANIA - BEZ TEGO NIE RUSZY)!!!
5. Po rozpakowaniu pliku z punktu 3 otwieramy folder "sfcure..." i uruchamiamy plik "!setup.bat", dodajemy informację do rejestru i ponownie uruchamiany komputer.
6. Instalujemy grę z zamontowanego obrazu
7. Uruchamiamy grę, aby zainstalowała sterowniki StarForce'a, wpisujemy CD-KEY (oczywiście pokaże nam, że mamy złą płytę - wychodzimy)
8. Z folderu "sfcure..." uruchamiamy plik "!start.bat"
9. Z folderu sfn uruchamiamy program SFNightmare.exe
10. Wybieramy Disable CD oraz Disable node
11. Uruchamiamy grę
12. Cieszymy się widokiem
13. Jeśli gra nie działa nadal sprawdzamy czy robiliśmy wszystko po kolei
14. Jeśli robiliśmy wszystko po kolei, a gra nadal nie działa, musimy wyłączyć w BIOSie nasze fizyczne napędy CD i DVD
15. Jeśli to nie działa, to albo coś źle zrobiłeś, albo po prostu masz pecha i gra nie pójdzie...
Wszystko sprawdzone przeze mnie na procesorze AMD Athlon 64 - działa bez wyłączania dysków w BIOSie
Wiem, że opis się powtarza, ale generalnie ciężko było mi znaleźć opis pod moją konfigurację (A64 + nF4), więc postanowiłem napisać wszystko sam Pozdrawiam i życzę miłego giercowania"