Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.01.2006, 09:28   #8
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
jaka kicha ?

jade na wersji 5.10 i nie narzekam
jedyny problem jest z kprobe, bo nie moge przetestowac plytki "po" ASPI
juz wyjasniam : jechalem na nich przez prawie rok (takze 5.10). Tez nie narzekalem. Co prawda ASPI adapteca nie widzialo napedow ale mialem ASPI od nero i wydawalo mi sie ze wszystko jest ok (ASPI nero widzi napedy, podobnie jak ASPI burnoncd, wrzuc ktores do system32 a problemy znikna)
Jednak nagrywarka (Toshiba SD-R5372B) miala powazne trudnosci z zapisam plyt DVD firm innych niz TDK czy Verbatim (mozna znalezc na forum posty jak przeklinam ten sprzet, ewentualnie jak przeklinam nosniki). Wlozenie czegos innego --> plytka leciala do kosza. Oczywiscie jako bywalec cdrinfo.pl "wiedzialem" ze przyczyna lezy w lipnej jakosci plytek. I uznawalem to za norme, w koncu jak mozna wypalic cos na mediastore czy hawku, w dodatku na "szajsungowej" toshibie. W miedzyczasie jakosc zapisu pogorszyla sie do tego stopnia ze nie sposob bylo wypalic nawet TDK (nagrywarka padla). Dostalem nowa SD-R5372B.
Dzialala duzo lepiej niz poprzedni egzeplarz (pewnie od razu byl walniety) jednak proba wypalenia Verbatima DVD+R 16x@12x (najbardziej wypasiona plyta jaka moglem kupic) zakonczyla sie koszmarnymi bledami na plytce. Nie bylo buffer underrun, predkosc zapisu w normie.
W tym momencie bylem juz tak wkurzony na toshibe ze mialem ochote zrzucic bombe na siedzibe firmy.
Ale cos mnie "tkelo" i zainstalowalem stery microsoftu. I co? Nagrywarka dziala CUDOWNIE. Wypala doslownie na wszystkim - tdk, verby, hawki, esperanzy, mediastorki, msonic i przerozne inne syfy ktore mozna znalezc w marketach. Plusy i minusy. Zadnych problemow z zapisem. Zadnych problemow z odczytem (zero zwolnien podczas "transfer test", kprobe nie mam na czym uruchomic).
Wszystkie plyty czytaja sie bez problemow na moim 3-letnim stacjonarnym odtwarzaczu dvd (hawki i manty tez). Dreamcast tez nie narzeka (a narzekac lubi).
Juz nigdy nie zainstaluje nvidia ide sw. po prostu nie stac mnie zeby wywalac nosniki do kosza. Szajsowatych nosnikow juz nie kupuje (okres testow sie skonczyl )ale milo wiedziec ze one tez dadza sie nagrac.

Testowane na athlonxp@2300mhz, soltek 75frn3l nf2 ultra, maxtor DM10 160GB@UDMA133, nagrywarka na osobnej tasmie niz dysk. W miare solidny zasilacz modecon gtf-350 do tego, na WinXP+sp1 i potem na Win2k3+sp1. Oba systemy bardzo zadbane, bez wirkow i spyware oraz zbednego smiecia.
Sterownikow ASPI obecnie BRAK (wywalilem nero zostal tylko toolkit)

edit: wlasnie uswiadomilem sobie ze mam stary DVD-ROM sony chyba DDU1612. Moze sie na nim kprobe uruchomi tylko po co skoro plytki dzialaja OK.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.01.2006 o godz. 10:04
sobrus jest offline