Cytat:
|
Napisany przez Stef
a ja mam mieszane uczucia co do tego.
niby dziala dobrze, robi wielka akcje, naglasniana w meiach,ale.....
jesl wiele organizacji ktore tez pomagaja ludziom a nie jest to az tak nagkasniane. przyklad? chocby taki Caritas polska. jakbyscie sie zaglebili ile oni robia dla najbiedniejszych, dla chorych itd. a tego nikt w mediach nie pokazuje-dlaczego? ano dlatego,ze to nie jest "medialne". z tego nie mozna zrobic wielkego "show", na cala polska (i nie tylko) telewizje, ogolnie na caly swiat.
zreszta... z roku na rok robi sie to coraz bardziej nachalne. czasem to az strach przejsc ulica w dniu wielkiej orkiestry, bo co kilka krokow mozna spotkac zbierajacych. a biada ci czlowieku jak nie wrzucisz do puszki.
z drugiej strony dobrze ze jednak robi, bo bez tego wiele dzieci by po prostu umarlo i nie mialo by "okazji" lub szansy na lepsze.... a moze po prostu zycie.
tylko pojawia sie kolejne "ale".
gdzie ejst nasza polska sluzba zdrowia? dlazcego my, zyjacy w cywilizowanym kraju, placacy skladki na obezpieczenie, musimy dodatkowo doposazac dzieci i nie tylko w sprzet ratujacy zycie? czyz to nie ejst podstawowe zadanie ministerstwa zdrowia by zadbac o to?
a nie ejst czasem tak,ze oni,czyli "ci ze sluzby zdrowia"wiedza ze i tak wielka orkiestra kupi im sprzet, to moga wydac pieniadze na co innego?
w naszym karju wydaje mi sie to wielce prawdopodobne.....
wiec gdyby u nas bylo "normalnie" to orkiestra nbie bylaby wcale potrzebna. dlatego niech ci ktorzy mowia ze to ejst jedyne na swiecie takie zjawisko zastanowia sie dlazcego tak wlasnie jest.
tak wiec to sa moje spostrzezenia co do WOSP.
|
Świetnie powiedziane, nic dodać nic ująć
@ Ice
Nikt raczej nie ma wątpliwości co do tego, że Owsiak może za cały swój trud dostać jakieś pieniądze. Ale nie zmienia to jednak faktu, że wrzucając pieniądze do puszki, mając świadomość, że nie pójdą one na chore dziedzi tylko na pensję dla Owsiaka raczej cofnąłbym rękę..